Kachels & open haarden

DDG brengt primeur op Batibouw 2020

DDG brengt primeur op Batibouw 2020
Eind 2018 werd de Green Deal voorgesteld: een overeenkomst van de Vlaamse overheid, de houtkachelsector en milieuverenigingen om de schadelijke uitstoot van verouderde houtkachels, pelletkachels en open haarden terug te schroeven. Op korte termijn moeten oude toestellen worden vervangen door nieuwe. De regionale overheden zijn intussen ook dergelijke verplichte vervangingen aan het voorbereiden in nieuwe regelgeving.

De nieuwste generatie toestellen bij DDG, gekenmerkt door het Hydro-label, voldoet aan de strengste Ecodesign 2022-normen, waar ook de Green Deal naar verwijst.

De Hydroreeks, een stap vooruit in de strijd tegen fijn stof

DDG heeft sinds de voorstelling van de Hydro-reeks vorig jaar op Batibouw niet stil gezeten en hun toestellen met de strengste normen zijn nog verder verfijnd en geoptimaliseerd. Zo was er een inwendige facelift met een extra functie tegen rookterugslag bij het aanmaken van het vuur of het bijvullen met hout. De apparaten zijn groener en zijn nog een stuk verder gegaan in de reductie van fijn stof dan vorig jaar. Ze voldoen dan ook aan de nog strengere Oostenrijkse norm en zijn uiteraard volledig in overeenstemming met het A+ label.

De ‘F40 L900 Hydro’, voor aangename warmte in heel de woning

DDG stelt op Batibouw zijn nieuwste inbouwhaard, de F40 L900 Hydro voor.
Zoals iedere inbouwhaard bij DDG wordt ook dit model aangesloten op de centrale verwarming. Dat zorgt voor de verwarming van de hele woning via de aansluiting op de waterleiding van de cv. Een goedkope en ecologische manier van verwarmen, omdat de geproduceerde warmte minder verloren gaat.

Met een rendement van meer dan 80 procent heeft de kachel een maximaal totaal vermogen van 30kW (modulerend van 10-30 kW). Hij voldoet aan de verplichte energieprestatiewetgeving, wat hem geschikt maakt voor nieuwbouw en renovaties. En dus zelfs ook voor grotere woningen.

DDG brengt primeur op Batibouw 2020

Design paradepaardje van de Hydro-reeks

Deze inbouwhaard is een toonbeeld van design. Superstrak, extra breed (H816 x B900 x D486 mm) en mooi in te bouwen. Optioneel is ook de design afwerkingskader 'Planus' verkrijgbaar.
Van 1 januari tot 3 maart krijgen kopers bij aanschaf van dit nieuwe toestel een premie van DDG.

De ‘F40 L900 Hydro’ Hydro is verkrijgbaar vanaf € 5.800 excl. btw.

Bezoek DDG op batibouw: Paleis 6 stand 116

Ook interessant