Verbouwen

Crowdfunding voor renovatie ziekenhuis Vlissingen

Zeeland Investments Beheer (ZIB) wil de renovatie van een ziekenhuis in Vlissingen voor een deel financieren via crowdfunding. Deze beheerder van beleggingsfondsen, onder leiding van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe, maakte dit woensdag bekend. Het gaat om de verbouwing van de locatie Vlissingen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De bedoeling is dat ZIB pand en grond van ADRZ koopt voor 5 miljoen euro en de renovatie ter hand neemt. Een en ander is inmiddels vastgelegd in een intentieovereenkomst, bevestigde een woordvoerder van het ziekenhuis.

Om het project te realiseren is een bedrag van circa 20 miljoen euro nodig. Van Koeveringe wil ongeveer de helft hiervan ophalen via crowdfunding. Particulieren kunnen meedoen vanaf een bedrag van 2500 euro tot een maximum van 40.000 euro. Ze verstrekken de lening voor een periode van maximaal zeventien jaar. De deelnemers krijgen een rente van 5 procent per jaar.

Sterke relatie

Van Koeveringe zegt dat via de crowdfunding ook een sterke relatie kan ontstaan tussen de Zeeuwse bevolking en het ziekenhuis. "Ze krijgen minimaal een keer per jaar de kans om op een vergadering hun zegje te doen."

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant