Nieuwbouw

Bouw ziekenhuis Maas en Kempen van start

In het Belgische Maaseik is gestart met de nieuwbouw van het ziekenhuis Maas en Kempen. Het ruim 32.000 vierkante meter omvattend gebouw, dat een aantal bestaande locaties vervangt, is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA). Het gaat om het eerste laagbouwziekenhuis van Vlaanderen.

Het Rotterdamse architectenbureau is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp en heeft in samenwerking met het Belgische bureau AR-TE ook het interieur ontworpen. Stabo (dat behoort tot hetzelfde bedrijf als AR-TE) is verantwoordelijk voor de stabiliteit en de technieken, Ontwerpbureau Pauwels maakte het landschappelijk ontwerp.

Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van een groene, natuurrijke beleving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het gebruik van veel glas en grote ramen zorgt ervoor dat natuurlijk licht doordringt tot in het hart van het gebouw en dat er vanuit elke verdieping optimaal zicht ontstaat op de omgeving.

“Goed zicht op de omgeving van een gebouw is niet alleen een esthetisch streven, maar dient in dit geval ook een hoger doel,” legt Jeroen Veth, senior architect bij dJGA uit. “We willen patiënten, bezoekers en medewerkers hiermee duidelijke herkenningspunten bieden, zodat we hun oriëntatie bevorderen en een gevoel van rust oproepen.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant