Crowdfundingcampagne succesvol, nu die 3D-printer nog…

  NL   25 juli 2014 Bron: Studio in de maak
Binnen acht weken bijna € 60.000,00 ophalen? Via crowdfunding kan het. Drie dertigers met een flinke portie lef zien hun droom, een bedrijfsverzamelplaats voor ambacht en innovatie, werkelijkheid worden. Mede dankzij de investeringen van bekenden en onbekenden. Met nog een maand campagne te gaan, hopen de heren uiteindelijk uit te komen op € 80.000,00.

Bauke Smit, een van de initiatiefnemers van bedrijfsverzamelplaats De Smeltkroes: “Geweldig hoe massaal het idee achter De Smeltkroes, ‘het samen maken’, omarmd wordt. Dankzij de investeringen zijn we nu volop aan het bouwen en zijn de eerste ondernemers al ingetrokken in De Smeltkroes. Sterker nog: de eerste samenwerkingsvormen tussen ondernemers van verschillende disciplines zijn een feit! Precies wat we voor ogen hadden.”

Om de ondernemers in De Smeltkroes in de nabije toekomst nog beter te faciliteren, wil het driemanschap graag die extra € 20.000,00 ophalen. Wat de heren voor dat bedrag willen aanschaffen? “Machines en apparatuur voor de bewerking van kunststof, gips en textiel. Boven aan ons verlanglijstje staat de kers op de taart: een 3D-printer. Op een plek waar ambacht en innovatie samenkomen, mag zo’n apparaat eigenlijk niet ontbreken”, aldus Bauke.

Dat er animo is om te investeren in De Smeltkroes, is niet zo vreemd. Investeerders ontvangen een rendement van maar liefst 25% over 5 jaar, ofwel 5% per jaar. Rendementsrisico is er volgens Bauke nauwelijks: “Met de verhuur van de units, werkplekken en vergaderruimtes en met de verkoop van producten gemaakt via het label Made in Nijmegen gaan we die 25% verwezenlijken.” Gezien de grote belangstelling voor de bedrijfsruimtes, verwachten de heren dat De Smeltkroes in september geheel gevuld is.

Initiatiefnemers van De Smeltkroes
De drie initiatiefnemers Bauke, Wimke en Bas - resp. meubelmaker, productvormgever en architect - zijn jeugdvrienden en vormen sinds 2012 ontwerperscollectief Studio in de maak.

Ook Wimke van den Heuvel en Bas de Vries, de andere twee aanjagers achter De Smeltkroes, zijn verguld met alle aandacht voor hun megaproject. Wimke: “Fantastisch om te zien dat de ambachten zo’n hoge gunfactor hebben.” Bas vervolgt: “Niet alleen dragen onze investeerders de ambachten een warm hart toe, ook zijn ze, net als wij, ervan overtuigd dat De Smeltkroes hét bedrijfsmodel van deze tijd is: zelfstandige ondernemers die elkaar opzoeken om samen mooie dingen te maken!”

Investeren in De Smeltkroes kan via crowdaboutnow.nl/desmeltkroes. De campagne sluit op 22 augustus 2014.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo