Interieur

Creneau ontwerpt Dutch Kitchen & Bar voor Schiphol

Op de vernieuwde Holland Boulevard van Amsterdam Airport Schiphol kunnen reizigers nu echt ontdekken waar Nederland voor staat. Centraal tussen de vele outlets en winkels ligt Dutch Kitchen & Bar, een restaurant en bar van het Belgische designbureau Creneau International.

HMSHost Schiphol Airport, de grootste horeca-aanbieder op de luchthaven, schakelde de atmosphere architects van Creneau International in om de Dutch Kitchen & Bar vorm te geven. De ingang zet meteen de toon: je loopt onder een gebogen haag van uitvergroot bestek. Ook in het interieur hebben de ontwerpers met schaal en verhouding gespeeld. Zo kunnen bezoekers even uitrusten in een theekopje van Delftsblauw servies of aan de ‘Mad Tea Party’-tafel typisch Nederlandse specialiteiten proeven.

"Als hospitality-organisatie streven we er steeds weer naar om de reiziger een betere dag te bezorgen", aldus Dawn Wilding, Vice President, HMSHost Europe and Middle East. "Gasten die de nieuwe Holland Boulevard bezoeken, treffen innovatieve en interactieve tentoonstellingen, winkels en eetgelegenheden aan. Centraal op de Boulevard staat de Dutch Kitchen Bar & Cocktails, het vlaggenschip qua eten en drinken, die laat zien hoe HMSHost inspirerende luchthavenrestaurants kan creëren die de reiziger de beste smaken uit Nederland bieden."

Interieurarchitecte Simone Pullens: “Nederland mag een vrij klein land zijn, de Nederlanders zijn van nature dromers en willen graag buiten hun grenzen gaan. Of het nu om techniek, design, mode of architectuur gaat, Nederlanders weten vaak boven zichzelf uit te stijgen. Het concept lag dan ook voor de hand: ‘waar een klein landje groot in kan zijn’. Vandaar ook het idee om een Nederlandse setting in een surrealistisch kader te creëren. Typisch Nederlandse elementen zoals tulpen zijn enorm uitvergroot, terwijl een bovenaanzicht van een Nederlands polderlandschap op de vloer ontzettend is verkleind. De wandtegels en het servies zijn origineel beschilderd door een meester-schilder van Royal Delft.”

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be