CreŽer een gezellige sfeer in huis met wissellijsten

4 augustus 2020 Bron: Bouw & Wonen
CreŽer een gezellige sfeer in huis met wissellijsten
Laat waardevolle herinneringen, dierbaren en bijvoorbeeld je mooiste vakantiefotoís terugkomen in je interieur! Wissellijsten zijn niet alleen heel eenvoudig in gebruik, ze voegen ook daadwerkelijk wat toe. Naast een mooie herinnering, vastgelegd op een gevoelige plaat, kan ook een poster gebruikt worden om je interieur van een nieuwe impuls te voorzien. Het fraaie aan wissellijsten is dat ze in oneindig veel varianten worden aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke houten wissellijst, of kies voor een aluminium wissellijst rondom een foto, poster of schilderij.

In dit artikel lees je meer over de manier waarop jij wissellijsten terug kunt laten komen in het interieur van je woning. Naast de keuze tussen hout en aluminium, kan ook een combinatie van allebei het overwegen waard zijn! Het zorgt voor een speels tintje.

Verschillende manieren om wissellijsten te gebruiken

Wissellijsten kun je op verschillende manieren in je interieur gebruiken. Reeds beschreven we de mogelijkheid om herinneringen of bijvoorbeeld dierbaren een plekje in huis te geven met een wissellijst. Een alternatief is het gebruik van een poster! Kies voor een fraai landschap, een mooie foto in zwart en wit, of bijvoorbeeld een afbeelding van dieren in een wissellijst. Door wissellijsten in verschillende formaten en van diverse materialen met elkaar te combineren, creŽer je een echte eyecatcher in je interieur. Het feit dat de meeste wissellijsten een houten, zwarte, witte of bijvoorbeeld aluminium kleur hebben, maakt dat een dergelijke combinatie niet snel te druk zal worden. Laat de gebruikte fotoís en posters op elkaar aansluiten.

MozaÔek maken met wissellijsten

Ook leuk is het ontwikkelen van een eigen mozaÔek op de muur. Laat een foto bijvoorbeeld als een grote poster afdrukken. Vervolgens kun je deze poster in kleinere stukken knippen en aan de wissellijsten toevoegen. Kies je voor wissellijsten van hetzelfde formaat, of varieer je in de grootte hiervan? Door de wissellijsten op maximaal een centimeter bij elkaar vandaan te hangen, creŽer je een waar mozaÔek op de muur! Heel simpel en toch zeer origineel. Op internet vind je talloze voorbeelden van de manier waarop je een dergelijk mozaÔek zou kunnen maken. Welke ideeŽn heb jij al?

Wissellijsten aan de muur of op een plankje

Naast de variŽteit aan fotoís, posters, formaten en materialen, heb je de keuze tussen het aan de wand hangen van een wissellijst en het gebruik van een plankje. Voor het ontwikkelen van je eigen mozaÔek is het slim om de wissellijsten op te hangen. Zo blijft het geheel zichtbaar! Het voordeel van het gebruik van een plankje, is het feit dat je de verschillende wissellijsten iets voor elkaar kunt zetten. Op deze manier behoud je het speelse effect van de combinatie van verschillende modellen wissellijsten.

Tip: door voor een uitgesproken kleur wissellijst te kiezen, kun je bepaalde fotoís of posters accentueren. Combineer bijvoorbeeld een neutrale houten wissellijst met een zwarte lijst van aluminium. De foto of poster in deze zwarte wissellijst zal door het kleurverschil direct opvallen.

Mogelijkheid om een wissellijst van twee kleuren te voorzien

Wist je dat een wissellijst ook met twee kleuren kan worden ontwikkeld? Het geeft de wissellijst een unieke uitstraling. Zorg dat de kleuren van de wissellijst aansluiten bij de foto of poster die je hieraan toe wilt voegen. Een te groot contrast in de gebruikte kleuren zou de wand rommelig kunnen maken.

Keuze uit verschillende diktes bij wissellijsten

Wanneer je wissellijsten online bestelt, heb je de keuze uit verschillende diktes. Kies bijvoorbeeld voor een wissellijst met een dikte van 15, 20, of zelfs 39 mm in het geval van hout. Bij aluminium wissellijsten worden vergelijkbare diktes aangeboden, al zijn deze over het algemeen iets dunner. Zoals reeds beschreven werd over de kleuren van een wissellijst, speelt ook de dikte hiervan een rol bij de mate waarin deze opvalt op een plankje of aan de wand. Des te dikker de lijst is, des te sneller zal het oog hier ook op vallen!

Wissellijsten op maat laten maken

Er zijn online verschillende partijen te vinden, die een wissellijst op maat kunnen maken. Dit is prettig wanneer je op zoek bent naar een afwijkende vorm wissellijst, of bijvoorbeeld wanneer je een groot formaat lijst zoekt. Vaak heb je standaard keuze uit verschillende soorten glas, wanneer je een wissellijst bestelt. Kies je voor helder glas, polystyreen glas of eenzijdig anti-reflex glas?

Zoek je inspiratie om wissellijsten op een unieke manier in je interieur te kunnen verwerken? Kijk eens op sociale media als Pinterest of Instagram! Je vindt hier talloze fotoís van woon- en slaapkamers, waarin de wissellijsten goed tot hun recht komen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo