Vloerbekleding

Creatief combineren met IVC-tapijttegels

Creatief combineren met IVC-tapijttegels
Met een unieke reeks tapijttegels, carpet tiles, voegt IVC een nieuwe productcategorie toe aan zijn assortiment. IVC, de commerciële divisie van IVC Group, creëert met deze reeks een waaier aan kleuren én creatieve mogelijkheden voor een gepersonaliseerde look.
Als ontwerper van unieke vloeren voor corporate & kantoren, retail, horeca & recreatie, woonprojecten, onderwijs en gezondheidszorg combineert IVC een uitgebreide Belgische expertise met wereldwijde ambities. In het portfolio van volledig in huis ontworpen sheet vinyl, luxury vinyl tiles (LVT) en carpet tiles vindt iedere architect, projectontwikkelaar of bouwheer een oplossing voor zijn of haar project.

Volledige productieproces in huis

De tegels en planken in de carpet tiles-collectie hebben elk een uniek ontwerp, met een waaier aan mogelijkheden als gevolg. Met deze creaties levert IVC Group, dat sinds 2015 tot het Amerikaanse Mohawk Industries behoort, een nieuw bewijs van haar expertise. Des te meer omdat de onderneming het volledige productieproces van a tot z beheert. Tuften, latexbewerking, rugafwerking, versnijden en verpakken, het ‘under one roof’-aspect heeft een grote meerwaarde én positieve impact op de ecologische voetafdruk.

Nylon vezels

De carpet tiles zijn beschikbaar in zowel zachte als krachtige kleuren en maken gebruik van matte en blinkende vezels, geschikt voor een intensief professioneel gebruik. De nylon vezel is in de massa geverfd, is slijtvast, veerkrachtig, lichtecht en onderhoudsvriendelijk.

Vormvast en geurneutraal

Voor de rugafwerking van de tegels maakt IVC gebruik van Ecoflex Stratera (70% gerecycleerd materiaal) en Ecoflex NXT (100% recycleerbaar). Officiële tests tonen de prima vormvastheid en stabiliteit aan. De flexibele backing vereenvoudigt de plaatsing en het versnijden. Daarnaast dragen de tapijttegels bij aan een betere luchtkwaliteit en zijn ze geurneutraal. De Carpet Tiles zijn verder antistatisch, wat erg belangrijk is in kantooromgevingen met veel ICT- en ander elektronisch materiaal. Ook inzake brandbestendigheid en lichtechtheid behaalden de producten uitstekende resultaten.

Creatief combineren met IVC-tapijttegels

Duurzaamheid

De tapijttegels worden gedeeltelijk gemaakt met gerecycleerde grondstoffen. Zo is de ruglaag van bepaalde producten volledig recycleerbaar en zijn de carpet tiles vrij van schadelijke stoffen, oplosmiddelen en formaldehyde. Ze beantwoorden zowel aan de voorschriften van de GUT als aan de Europese REACH-norm.

Nieuwe fabriek & alles onder één merk

Om de productie van de tapijttegels mogelijk te maken, investeerde IVC Group in een state-of-the-artfabriek in Moeskroen. Het machinepark bestaat uit ultramoderne, innovatieve tuft- en afwerkingsmachines die in staat zijn om op een heel flexibele wijze aan de verwachtingen van de commerciële markt te voldoen. Onlangs besliste IVC Group overigens om haar verschillende productgroepen – vinylvloeren op rol, tapijttegels, luxury vinyl tiles en accessoires – vanaf januari 2019 te bundelen onder het gelijknamige merk: IVC.

Vind nu al het volledige carpet tiles-gamma op www.ivc-commercial.com. Alle tapijtcollecties zijn gebundeld op een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk webplatform.

Ook interessant