Cording koopt kantoorgebouw in Luxemburg

31 oktober 2018 Bron: Targa
Cording koopt kantoorgebouw in Luxemburg
Cording Real Estate Group, een Europese Real Estate Investment en Asset Manager, heeft haar eerste kantoorgebouw in Luxemburg verworven voor het Benelux Commercial Real Estate Fund. Het kantoorpand “JM 6" bevindt zich aan de Rue Jean Monnet 6 in de wijk Kirchberg in Luxemburg City. Het object dat door verschillende huurders gebruikt wordt, werd in 1992 gebouwd en heeft vijf kantoorverdiepingen en een ondergrondse parkeergarage van 3 lagen. Het verhuurbare oppervlak is ca. 5.100 vierkante meter en heeft daarnaast 137 parkeerplaatsen. Het gebouw ligt in de directe omgeving het openbaar vervoer en het Auchan winkelcentrum. Daarnaast zal de nieuwe tram lijn de reistijd tussen het vliegveld, centrum en centraal station sterk verkorten.

René de Heus, Head of Investment Benelux bij Cording: “Wij zijn zeer verheugd met de eerste aankoop in Luxemburg welke volledig in lijn ligt met onze strategie om kantoorgebouwen op de beste locaties in de Benelux te verwerven. Binnen 2 jaar na het lanceren van dit fonds, hebben wij 13 gebouwen in de Benelux weten te verwerven en hebben een goede diversificatie binnen Benelux. Dit was een off-market transactie. Daarnaast heeft Cording, als nieuwe toetreder tot de Luxemburgse beleggersmarkt, wederom benadrukt dat de deal-zekerheid voor internationale verkopers in transacties met Cording zeer hoog is”.

Loyens & Loeff NV trad op als juridisch en fiscaal adviseur, Savills trad op als commercieel adviseur en SGS Search als technisch adviseur.

Het open-end vastgoedfonds "Benelux Commercial Real Estate Fund" werd in december 2016 opgericht en belegt in kantoor- en winkelvastgoed in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde huurinkomsten op gewilde locaties in economisch sterke steden. Het beoogde bruto fondsvolume bedraagt 400 miljoen euro, waarvan 250 miljoen eigen vermogen. Momenteel bedragen de totale activa van het fonds ongeveer 250 miljoen euro. De portefeuille bestaat uit 13 objecten in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Brussel en Luxemburg.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo