Architectuur

Coop Himmelb(l)au ontwerpt sneeuwwereld

Coop Himmelb(l)au heeft de prijsvraag gewonnen voor het ontwerp van de Dawang Mountain Resort Changsha in China. Bij de oude cementgroeve in het Dawang-gebergte heeft Coop Himmelb(l)au een organisch ontwerp gemaakt voor een sneeuwwereld van bijna 150.000 vierkante meter met een skibaan, een waterpark, hotel, restaurants en winkels.

De sneeuwwereld

Coop Himmelb(l)au heeft de sneeuwwereld (120.000 vierkante meter) over de oude cementgroeve van 170 meter breed en 60 meter diepte heen ontworpen. Onder het gebouw komen een eiland, water, flora en paden door de oude groeve. Langs de zijkanten zijn verticale ‘hangende tuinen’ gepland. Een overstekend buitenzwembad, dat deel is van het waterpark, creëert een bijna 60 meter hoge waterval de groeve in.

Overal in het gebouw kan door de grote glasopeningen de omliggende industriële erfenis worden ervaren. Dit werkt ook andersom: vanuit de cementgroeve krijgen bezoekers een blik in de sneeuwwereld. Het gebouw heeft een groot open atrium waardoor licht door het dak en de vloer ook op het hieronder gelegen eiland terecht komt.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant