Algemeen

Congres gebiedscommunicatie weer drukker bezocht

Voor de derde keer organiseert CIRON aanstaande donderdag 29 november het congres Gebiedscommunicatie. Zo'n 220 communicatiedeskundigen nemen deel aan een dagvullend programma met daarin bijdragen van onder andere stedenbouwkundige Riek Bakker, oud-staatssecretaris en nu partner bij TCN Medy van der Laan en de wethouders Paul Depla (Nijmegen), Roelof Bleker (Enschede) en Mark Verheijen (Venlo). De dag staat onder leiding van Astrid Joosten. Het congres wordt mede georganiseerd door Bouwend Nederland, Neprom, De Vernieuwde Stad en de VNG en vindt plaats in het Fulcotheater in IJsselstein.

Organisator van het congres is het nieuwe Communicatie Instituut Ruimtelijke Ontwikkeling Nederland. Directeur Michiel Linskens over de functie van het congres: "De afgelopen jaren is bij gebiedsontwikkeling veel geïnvesteerd in communicatie met en participatie van burgers. We merken dat er steeds meer behoefte ontstaat om ervaringen uit te wisselen en de communicatie zo te verbeteren".

In 2005 werd de eerste editie van het congres georganiseerd, toen nog onder de naam Communicatiecongres Woningbouw. Vanaf de eerste editie is het congres een succes. Volgens de organisator is dat niet zo verwonderlijk. CIRON-directeur Linskens: "Geen woningbouwproject of bedrijvenpark in dit land komt goed van de grond zonder betrokkenheid van de omgeving. Burgers, bedrijven en belanghebbenden willen graag meedenken over wat er moet komen. Maar niet iedereen kan zijn zin krijgen. Een heldere aanpak in organisatie en communicatie kan zorgen voor voldoende draagvlak en acceptatie van de plannen. Op dit congres stellen we de noodzaak en effectiviteit van communicatie bij gebiedsontwikkeling nadrukkelijk aan de orde."

Het congres begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 's Morgens krijgen de deelnemers een aantrekkelijk plenair programma aangeboden met een key-note speech van Riek Bakker, gevolgd door een paneldiscussie o.l.v. Astrid Joosten. Aan de discussie nemen de volgende mensen deel: Peter Stroink (Partner Boer & Croon Corporate Communication), Paul Depla (wethouder PvdA in Nijmegen en voorzitter van het Landelijk Centrum Opbouwwerk), Ronald Schepers (Managing partner Wit Communicatieadviseurs) en Mark Verheijen (wethouder Economische Zaken en Financiën, gemeente Venlo). Na het plenaire programma volgen tien masterclasses waarvan alle deelnemers er twee kunnen kiezen.

Voor meer informatie kijkt u op www.gebiedscommunicatie.nl.
Build for Life