Congres Warmtenetten op 24 april

  BE   3 april 2018 Bron: ODE
Congres Warmtenetten op 24 april
Warmtenetwerk Vlaanderen organiseert op dinsdag 24 april in Eeklo het vierde Vlaamse congres over warmtenetten. Met een afwisseling van plenaire presentaties en interactieve workshops wil dit congres de uitrol van warmtenetten in Vlaanderen een stevige duw geven.

Voor de transitie naar duurzame warmte in Vlaanderen, richting 2050, zijn warmtenetten onmisbare bouwstenen. Maar ze komen er alleen als alle partners op het terrein sterk samenwerken: overheden, burgers, bedrijven, bouwpromotoren, studiebureaus, architecten,Ö Daarom wil dit congres aan al deze partners de weg tonen om warmtenetten uit te bouwen, met nieuwe invalshoeken, debatten en workshops.

Eeklo rolt warmtenet uit

Het is geen toeval dat het congres in Eeklo plaats vindt: de stad wil een van de grootste warmtenetten van Vlaanderen uitrollen. De verschillende partners die bouwen aan het project in Eeklo hebben een ambitieus programma samengesteld, in samenwerking met Warmtenetwerk Vlaanderen. Ook de actieve rol van de provincie Oost-Vlaanderen is geen toeval: het provinciebestuur wil haar beleidservaring inzake hernieuwbare energie nu ook inzetten om de omslag naar duurzame warmte te versnellen.

Een ruime kijk op warmtenetten

Warmtenetten zijn evenzeer een governance-kwestie als een technische/financiŽle kwestie: daarom legt het programma accenten op de nood aan samenwerking, lokale en regionale beleidsplanning en burgerparticipatie. In de namiddag gaan verschillende interactieve workshops in kleine groepen door.

Programma en inschrijvingen

U kunt nu rechtstreeks inschrijven op de website www.warmtenetcongres.be, en uw keuze maken voor uw persoonlijk menu van workshops.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo