Architectuur

Congres Innoveerkracht Zorg voor later! - donderdag 27 november

Op donderdag 27 november 2014 organiseert de Architect, in samenwerking met Gyproc, het congres 'Innoveerkracht'. Dit jaar is het thema 'Zorg voor later!'. Het congres vindt plaats in de Amsterdam ArenA en start om 10 uur. Moderator is Hadassah de Boer. Het thema 'Zorg voor later!' belichten we vanuit meerdere invalshoeken. Hoe ziet de zorg er in de toekomst uit als het gaat om de economie, het milieu en de gebouwde omgeving? Zorg voor later! heeft een sterke relatie met duurzaamheid in ruime zin, een onderwerp dat hoog op de agenda staat van personen en organisaties die betrokken zijn bij de gebouwde omgeving. Zorg voor later! begint nu en is daarmee een call to action.

De volgende sprekers maken hun opwachting:
  • Jan Jonker (Nijmegen School of Management) over 'Zaken doen in de nieuwe economie'
  • Jan-Willem van der Schans (Wageningen UR) over de 'Voedselproductie circulaire economie en de ruimtelijke implicaties'
  • Paul de Ruiter (Architectenbureau Paul de Ruiter) over 'Bouwen circulaire economie'
  • Lianne van Genugten (Philips Design) over 'Duurzame ontwikkeling en de rol van ontwerpers hierin'
  • Peter Swinnen (Vlaams Bouwmeester) over 'Onzichtbare zorg'
  • Kim Liebregts (Tesla Motors) over 'Het bedrijf Tesla'
  • Hugo Priemus (TU Delft) over de 'Het aanpassen van volkshuisvesting om in te kunnen spelen op de veranderende woonbehoeftes'
  • Josien Kruizinga (TU Delft) over 'Duurzaam renoveren'
  • Ronald Huikeshoven (AM Regio Noord-West) over 'Bouwen voor de nieuwe vraag'

Het congres is bedoeld voor architecten, projectleiders en beslissers in de bouw. Daarnaast zijn opdrachtgevers en ontwikkelaars welkom.

Meer informatie over het congres en aanmelden via www.innoveerkracht.eu en www.arc-awards.nl. Het congres is gratis toegankelijk.

Over Innoveerkracht

Als ontwerpers en bouwers van Nederland krijgen we steeds meer vragen die we niet langer afzonderlijk maar alleen met elkaar kunnen beantwoorden. Krijgen mijn ouders een woning waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven? Woon ik in een energiezuinig huis? Hoe spelen we in op de verandering van eigendom en gebruik? Trends die vragen om een flexibele invulling van de woon-, werk- en leefomgeving en... om innoveerkracht.

Ook interessant