Duurzaam Bouwen

College Tour Duurzame Energie

Op 19 september, 10 oktober en 14 november vindt College Tour Duurzame Energie plaats. Een initiatief van 20 bedrijven die actief zijn in de duurzame energiebranche. Zij constateren gezamenlijk dat er in de markt een enorme behoefte bestaat aan informatie en kennis over het veranderende energielandschap en de gevolgen daarvan voor duurzame bouw en gebouwbeheer.

Het College Tour Duurzame Energie vindt plaats op wisselende locaties. Elk college start met een actuele ‘opinion leader’ uit de wereld van de duurzame energie. Hij of zij wordt in de bekende setting van College Tour op televisie aan de tand gevoeld door een ervaren interviewer. De dit jaar veelvuldig in de media zichtbare professor Jan Rotmans bijt het spits af. Rotmans is duurzaamheids- en transitiewetenschapper verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanzelfsprekend zullen de deelnemers in de gelegenheid zijn hem zelf vragen te stellen.

Specialistische parallelsessies voor kennisverdieping

Elk college kent 4 parallelsessies met de thema’s Zon, Water, Warmte, Lucht&Wind. Daarbij kunnen de deelnemers kiezen uit diverse presentaties over aspecten die te maken hebben met onder andere zonenergie, waterbehandeling, aardwarmte en windenergie.

Partnership Eneco

Onlangs heeft energiebedrijf Eneco, dat streeft naar een volledig duurzame energievoorziening, besloten om het CTDE te ondersteunen. Ook het tweede college zal daar plaatsvinden. Bezoekers kunnen elk afzonderlijk college volgen of zich inschrijven tegen een gereduceerd tarief van 249 Euro voor de gehele cyclus. De organisatie is in handen van Dubotechniek Trade Centre te Zaltbommel, waar bovendien het eerste college zal plaatsvinden in het daaraan verbonden Dubotechniek Belevingscentrum Center met een permanente expositie van bedrijven uit de duurzame energiebranche.

Voor meer informatie of registratie kunt u terecht op www.ctde.nl.

Ook interessant