COCOON opent op 15 november haar deuren

13 november 2019 Bron: Two Cents
COCOON opent op 15 november haar deuren
COCOON laat niet lang meer op zich wachten. Van vrijdag 15 november tot en met maandag 18 november opent Brussels Expo haar deuren voor de grootste woonĖ en interieurbeurs van het land. Voor deze nieuwe editie kunnen de bezoekers nog meer inspiratie opdoen dankzij de samenwerking met vtwonen. Met de kleur flesgroen en de Japanse filosofie Wabi-Sabi als thema, kijkt COCOON naar de toekomst in de interieurwereld.

COCOON gaat een kortere en dus ook krachtigere editie dan de voorgaande jaren tegemoet: gedurende vier dagen strijkt de beurs neer in Paleis 4 en 8 van Brussels Expo.

Wabi-Sabi en flesgroen zetten de toon

Elke editie zet COCOON een thema en kleur in de kijker die het huidige en toekomstige interieur in de woning van de Belg reflecteert. Met de Wabi-Sabi-filosofie is het mogelijk om terug te komen tot de essentie. Belgen hebben het namelijk alsmaar drukker en proberen constant een goede work-life balans te vinden waardoor de essentie van het leven soms verloren dreigt te gaan. ďWabiĒ staat voor eenvoud en ďSabiĒ refereert naar het nostalgisch besef dat alles vergankelijk is. Dit doet denken aan de onvolmaakte, ruwe en doorleefde natuur. In het interieur manifesteert zich dat in natuurlijke en authentieke stukken zoals een spiegel met plekken, een houten tafel met deuken of een kast uit rauw materiaal... Allemaal duiden ze op sporen uit het verleden en laten ze de schoonheid in imperfectie zien.

De kleur flesgroen, die merkwaardig genoeg zijn oorsprong vindt in de felle kleur geel, is een eerder sombere tint die naadloos aansluit bij Wabi-Sabi. De kleur doet namelijk denken aan de natuur, de velden en de bomen. Bovendien is het een tijdloze kleur die overal bij past.

Bij aankomst wordt de bezoeker in de inkomhal al meteen ondergedompeld in het thema. Voorts zijn Wabi-Sabi en flesgroen terug te vinden in de verschillende zones en ook de exposanten laten zich erdoor leiden.

COCOON opent binnenkort haar deuren

Verschillende zones zorgen voor verschillende ervaringen

Shopping zone (Paleis 8): Bij de pop-up shops kunnen bezoekers voor zowat elke gelegenheid een mooi geschenk vinden.

Art zone (Paleis 8): Verschillende artiesten stellen er hun werken tentoon, gaande van schilderijen tot beeldjes in alle formaten. Ideaal om de kale muren en hoekjes in het interieur mee op te fleuren.

Design zone (Paleis 8): Designliefhebbers op zoek naar iets unieks kunnen dan weer terecht in de Design zone.

COCOON opent binnenkort haar deuren
Voor deze editie werkt de organisatie achter COCOON samen met vtwonen, een woonmagazine met online webshop en tv-programma ďEen frisse start met vtwonenĒ. Ze hebben hun eigen vtwonen village met 700m≤ aan topmerken alsook een vtwonen huis met 300m≤ aan inspiratie. In het vtwonen cafť kan de bezoeker genieten van een pauze met een kop koffie en een stuk taart en op het workshopplein worden de handen uit de mouwen gestoken.

Data & Openingsuren

Avant-PremiŤre: donderdag 14 november van 17u00 tot 22u00, enkel op uitnodiging.

Op deze feestelijke opening worden de eerste gasten extra in de watten gelegd met een glaasje bubbels. Voorts voorzien de exposanten iets speciaals aan hun stand, circuleren twee fotografen om de speciale avond vast te leggen en zorgt livemuziek voor nog extra sfeer.

Van vrijdag 15 tot en met maandag 18 november:
 • Vrijdag 15 november: van 11u00 met nocturne tot 22u00 
 • Vanaf zaterdag 16 tot en met maandag 18 november: van 11u00 tot 18u00 

Tickets 

Tickets: 10 euro aan de kassa, 8 euro online via cocoon.be.
 • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
 • Movember-actie: 8 euro, waarvan 2 euro integraal gaat naar de Movember Foundation.
 • Green Monday-actie: gratis (enkel geldig op 18/11)

COCOON in avant-premiŤre bezoeken? Stuur ons een mailtje en wij zorgen ervoor!

COCOON opent binnenkort haar deuren

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo