Nieuwbouw

Burgemeester wil Knokke-Heist uitbreiden in zee

De burgemeester van Knokke-Heist wil de kustgemeente uitbreiden in zee. Er is al een energie-eiland gepland voor de kust van Wenduine, maar burgemeester Lippens wil ook graag een brug bouwen naar dat eiland. Het eiland zou dan iets groter moeten worden zodat het ook gebruikt kan worden voor de uitbreiding van Knokke-Heist. Het plan is voorlopig alleen een voorstel.

"Naast het energie-eiland zou er dan ook een stuk komen waar een golfterrein, een hotel en een jachthaven kunnen komen", licht eerste schepen Maxim Willems het plan toe op Radio 2. "Dan is er ook de mogelijkheid om een brugverbinding te maken, zodanig dat het eiland bereikbaar is vanuit Knokke-Heist."

Johan Vande Lanotte (SP.A), minister van Noordzee, reageert verbaasd op de wens van Knokke-Heist. "Het is wel leuk dat er zo creatief en enthousiast wordt nagedacht over de energie-eilanden", zegt zijn woordvoerster Els Bruggeman in de krant. "Maar plannen voor een brug naar dat eiland of hotels op de zuidkant ervan liggen op dit moment niet op tafel."

In Het Nieuwsblad geeft Lippens, die zich lijkt te laten inspireren door de kunstmatige palmeilanden voor de kust van Dubai, ook toe dat hij "met heel dat eilandenplan op dit moment nog nergens staat".

Ook interessant