Architectuur

Burgemeester Aboutaleb ontvangt brieven van architecten

Burgemeester Aboutaleb ontvangt brieven van architecten
Letters to the Mayor is een reeks internationale presentaties opgebouwd uit de persoonlijke brieven van architecten gericht aan hun burgemeester. Voor de editie in Rotterdam is een aantal architecten, die verbonden zijn met de stad, uitgenodigd een brief te schrijven aan burgemeester Ahmed Aboutaleb en hun innovatieve ideeën en visies te delen met onder meer besluitvormers. Het project is het resultaat van een eenjarige samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en Storefront for Art and Architecture onder de noemer 'City Forces'. Op vrijdag 12 januari 2018 wordt Letters to the Mayor: Rotterdam geopend in aanwezigheid van de burgemeester. De presentatie is te zien tot 11 februari 2018.

De Rotterdamse editie bevat ondermeer brieven van de architecten Elma van Boxel, Elsbeth Ronner, Ekim Tan en Nathalie de Vries, waarin nader wordt ingegaan op relevante vraagstukken in Rotterdam. In de afgelopen decennia hebben architecten op vele manieren en met wisselend succes de verschillende, mondiale machtsstructuren achter lokale vraagstukken aan de orde gesteld. Met de opkomst van de globalisering en de homogenisering van de hedendaagse stad is de rol van architecten in de politieke arena gemarginaliseerd en veelal teruggebracht tot het beantwoorden van vragen die door anderen zijn gesteld. In Letters to the Mayor: Rotterdam staan de vragen van de architect zelf centraal en daarmee de ethische en politieke dimensies van de rol van de architect. De presentatie is het startpunt voor een verdere uitwisseling met onder andere beleidsmakers en bewoners van Rotterdam.

Meer info via deze link

Storefront for Art and Architecture

Letters to the Mayor is een initiatief dat in 2014 in New York in het leven is geroepen door Storefront for Art and Architecture. Het project is inmiddels in Athene, Bogota, Buenos Aires, Lissabon, Madrid, Mariupol, Mexico Stad, New York, Panama Stad, Sao Paulo, Taipei en Taichung gerealiseerd. Storefront is een platform dat op basis van innovatieve en kritische ideeën een bijdrage levert aan het ontwerp van steden.

Ook interessant