Verbouwen

Brico vergoedt klanten met kortingsbon van 250 euro na EPC-scan

Brico vergoedt klanten met kortingsbon van 250 euro na EPC-scan
Onlangs is Brico gestart met een gloednieuw initiatief waarbij Brico energierenovaties van klanten zal begeleiden én vergoeden. De doe-het-zelfretailer wil namelijk de volledige kostprijs van EPC-scans, uitgevoerd bij partner A.C.A tegen een vaste prijs van 250 euro, vergoeden met een kortingsbon van hetzelfde bedrag. Via het platform energie.brico.be kunnen klanten zich aanmelden om een EPC-scan aan te vragen bij A.C.A. Bovendien biedt Brico hun na de scan ook een energiebesparingsgids, die als houvast kan dienen bij het kiezen van duurzame materialen.

In de huidige context van stijgende energieprijzen is het cruciaal om een goed idee te hebben over de energiezuinigheid van je woning. Om deze na te gaan, laat je best een EPC (energieprestatiecertificaat)- scan uitvoeren. Via het nieuwe energieplatform van Brico kunnen klanten snel en eenvoudig zo’n scan aanvragen bij partner A.C.A. Zodra het partnerbedrijf de analyse van de woning heeft uitgevoerd, wordt het EPC-certificaat aan de klant bezorgd via e-mail, samen met een kortingsbon van 250 euro. Die voucher kan gebruikt worden in alle Brico-winkels en is geldig op het gehele Brico- en BricoPlanit-assortiment, bij een minimaal aankoopbedrag van € 750.

Maximale begeleiding

Bovendien gaat Brico nog verder met zijn dienstverlening. Partner A.C.A. bracht de frequentste energiebesparende aanbevelingen in kaart, gaande van isolatie, verlichting en beglazing tot verwarming en de plaatsing van zonnepanelen. Om klanten wegwijs te maken in alle duurzame mogelijkheden, lanceert Brico ook een energiebesparingsgids. Elke klant die een EPC-scan aanvraagt, zal behalve de kortingsbon ook deze gids toegestuurd krijgen in zijn mailbox. De energiebesparingsgids biedt klanten handige tips & tricks bij het kiezen van energiezuinige en duurzame doe-het-zelfoplossingen voor hun woning.

Ook Brico wil namelijk, samen met partner A.C.A., zijn steentje bijdragen in deze moeilijke periode, zo stelt Rudi Schautteet, HR Director bij Brico: “De klimaatverandering en energiecrisis leven bij iedereen, dat voelen we wel bij onze klanten. We vinden het dan ook belangrijk om klanten correct te informeren over alle duurzame mogelijkheden voor hun woning, en daarin spelen doe-het-zelfmaterialen uiteraard een sleutelrol. Met deze kortingsbon voor onze winkels in Brugge en ons begeleidende advies willen we klanten een hart onder de riem steken én hen maximaal ondersteunen bij het kiezen van de juiste producten voor hun doehet- zelfproject.”

Ook interessant