Nieuwbouw

Brasschaatse school is in recordtempo gebouwd

De Sportcampus GIB in Brasschaat is in een recordtempo gebouwd. Van afbraak tot oplevering zijn er slechts vijf maanden verstreken. Het schoolgebouw is door mertens-architecten en Brebuild gerealiseerd.
Begin 2012 is er door het Brasschaatse gemeentebestuur beslist dat er een nieuw en flexibel schoolgebouw moest komen. Dit kwam er in plaats van een oud voetbalstadion. In juni 2012 gingen de bouwwerken van start. Slechts vijf maanden nadat de arbeiders begonnen met de afbraak van de zittribune, is het nieuwe gebouw opgeleverd.

Het gebouw is duurzaam opgetrokken. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals hout met het FSC-label en rotswol. Het gebouw maakt dan ook gebruik van een houtskeletconstructie en wordt volledig bekleed met hout, zodat het geheel past in de groene omgeving waarin het staat.

Een belangrijke voorwaarde is dat het gebouw flexibel moest zijn. Omdat zo goed als alle binnenwanden niet-dragend zijn, is het mogelijk om het gebouw in de toekomst anders in te richten. Ook zijn alle sanitaire en technische ruimten gegroepeerd. Hierdoor zijn er veel minder leidingen nodig en is er meer planvrijheid voor de overige ruimten.

Lees verder op Architectura