Nieuwbouw

Box houses: echt een nieuwe trend?

De naam van dit type huizen ligt eigenlijk voor de hand. Box Houses lijken sterk op dozen en kunnen eender waar neergezet worden, zolang er maar een (klein) stukje grond beschikbaar is. Zelfs architecten en designers die er nooit zouden aan denken om een dergelijke woning daadwerkelijk aan hun klanten te verkopen, vinden het een echte uitdaging om ooit eens zo'n concept uit te werken. Waarom? Meestal is een box house klein van oppervlakte, en als ze dat niet is bestaat ze vaak uit meerdere modules of 'boxes' die elk op zich hun eigen functionaliteit moeten krijgen.

Box houses en modulaire units

Box Houses, en bij uitbreiding modulaire huizen (verschillende boxen of units die wanneer je wenst uit te breiden kunt blijven aan elkaar zetten) zijn vooral in trek bij een jong publiek, dat de vaak democratische prijs weet te waarderen. Daarnaast worden ze vaak uitgevoerd in ecologische materialen, ook een extra troef waar jonge mensen meer en meer rekeningn mee houden.

Natuurlijk is de gebruiksbestemming veel ruimer dan als traditionele woning. Een box house kan perfect als studentenhuis dienen (zoals dit ontwerp van architects 1:1). Ook als kantoor, poolhouse of gastenverblijf komen ze meer en meer in zwang!

Bekijk meer mooie foto's en laat u inspireren op Imagicasa.be

Ook interessant