Nieuwbouw

Bouwvergunning verkregen voor studentenhuisvesting Brussel

Bouwvergunning verkregen voor studentenhuisvesting Brussel
Projectontwikkelaar & uitbater UNEST heeft de definitieve bouwvergunning voor 119 studentenkamers in de Kanaalzone in Brussel verkregen. Met het nieuwe studentenvastgoedproject, dat in september wordt gelanceerd, speelt Unest in op het grote tekort aan studentenkamers in Brussel.

Unest bouwt een studentenproject aan de Moderne-Schoolstraat in Anderlecht, op 2 minuten fietsen van het Brussel-Zuid station. Gelegen in de Brusselse Kanaalzone, een opkomende buurt die de komende jaren een volledige metamorfose ondergaat.

“We hebben deze locatie gekozen omdat zich op minder dan 4 kilometer maar liefst 7 universiteitscampussen bevinden. Het complex heeft de perfecte ligging, zowel voor investeerders als voor studenten”, zegt Sander Vermeulen, CEO van Unest. Voor de studenten betekent dit een comfortabele plek om zich te huisvesten, en voor de investeerders bouwen we een erg lucratieve bijverdienste op lange termijn.

Het project bestaat uit 119 studentenkamers en verschillende gemeenschappelijke ruimtes, met onder meer een fitnesszaal, private dining room en een mooie tuin. Het studentenhuis wordt een hypermodern gebouw. Ecologisch bouwen staat centraal met aandacht op gebied van bouwmaterialen en energie.

Unest, een Gentse projectontwikkelaar, gaat hiervoor een partnership aan met Bricks & Leisure Vastgoed. B&L is met meer dan 40 jaar ervaring in exploitatie en opbrengsten vastgoed, een gevestigde waarde in de vastgoedwereld.

Zij zullen niet enkel instaan voor de bouw, maar ook voor de uitbating ervan. Unest streeft er naar om een veilige en gezonde community te creëren voor studenten zodat zij ‘the time of their life’ hebben.

Brussel is de grootste studentenstad van ons land. “In Brussel is er een tekort van 9.500 studentenkoten, daar spelen wij gretig op in.” De vraag naar studentenvastgoed in Brussel blijft nog steeds stijgen en meer studenten gaan procentueel gezien op kot in vergelijking met andere steden. Bovendien staan nieuwe studentenkamers doorgaans slechts enkele maanden te koop. Brussel biedt dus toekomst voor vastgoedinvesteerders.