Verbouwen

Bouwunie tevreden met boost voor energielening

Bouwunie is verheugd dat Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein de rente op de energielening wil verlagen naar 1%. Zo wil hij de Vlaming aansporen om te investeren in zonnepanelen en dakisolatie. Deze maatregel komt niet alleen het milieu ten goede en heeft een gunstig effect op het behalen van de klimaatdoelstellingen, het is ook een belangrijke stimulans voor de bouwsector, benadrukt Bouwunie.

Bouwunie hoopt dat Minister Tommelein in het ‘zonneplan’ de voorwaarden voor de energielening ook herbekijkt. Momenteel komen alleen het plaatsen van dakisolatie en zonnepanelen in aanmerking. Bouwunie vraagt een uitbreiding naar andere energiebesparende maatregelen zoals hoogrendementsglas en muurisolatie. Mieke Bonnarens, energieconsulente van Bouwunie: “Muurisolatie kan in sommige huizen en gebouwen een grotere kostenefficiëntie opleveren dan dakisolatie. Wie zijn woning wil isoleren, maakt best een plan van aanpak op met een deskundige aannemer.”

Verder zou een rente van 1% voor alle energiebesparende maatregelen in de energielening ook een vereenvoudiging betekenen voor aannemers en consumenten.

Ook interessant