Bouwinnovatie inspireert tot gezond wonen

  BE   10 januari 2019 Bron: Bouwunie
Bouwinnovatie inspireert tot gezond wonen
Van 18 tot en met 20 januari en van 25 tot en met 27 januari stelt Ethias Arena Hasselt de deuren open voor de 37ste editie van Bouwinnovatie. Bouwinnovatie 2019 brengt maar liefst 200 exposanten gespecialiseerd in bouwen, renoveren, interieur en tuin samen onder één dak. Ze tonen de meest innovatieve producten en materialen van vandaag, in functie van gezond wonen, het thema van deze beurseditie.

Het beursthema heeft één doel: de (ver)bouwer laten genieten van gezond wooncomfort. Wanneer je de beurs bezoekt, voel je meteen aan dat alle exposanten alle innovaties in huis hebben om jouw woning zo optimaal en gezond mogelijk te laten beleven.

Een gezonde woning is een woning die met duurzame materialen en technieken is gebouwd en ingericht. Een nieuwbouw biedt van bij het begin alle mogelijkheden om het comfort en een gezonde woonomgeving naar jouw wensen aan te pakken. Bij een renovatie loont het eveneens de moeite om te investeren in technieken en comforttoepassingen zoals domotica, ventilatie, isolatie, vloer-of wandverwarming, zonwering … maar ook bv. stil te staan bij inspanningen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.

Gezond bouwen is zo functioneel mogelijk bouwen, met het oog op het maximale en gezonde wooncomfort. Daarbij denken we op bouwtechnisch vlak aan flexibel bouwen met de meest ideale bouwtechniek, beste isolatiematerialen en meest energiezuinige systemen voor onder meer verwarming en ventilatie. Heb je vragen over gezond bouwen en verbouwen, stel ze op Bouwinnovatie 2019!

Gezond leven

We brengen gemiddeld 15 uur per dag binnen in onze eigen woning door. Binnenlucht kan soms meer vervuild zijn dan de lucht buiten. Dat komt door stoffen die vrijkomen uit nieuwe meubels, muurverf, schoonmaakproducten, huisstofmijt en van ons kookvuur. Maar met enkele inspanningen kunnen we de binnenluchtkwaliteit verbeteren. Denk hierbij aan ‘gezonde’ keuzes wat betreft ruwbouwmaterialen, isolatiemateriaal, vloerbekleding en verven. Schenk dus aandacht aan duurzame en verantwoorde materialen voor wanden, vloeren, afwerking en inrichting van de keuken en de badkamer.

Warmte, licht en ruimte zijn eveneens prioritair. Interieurspecialisten komen op de proppen met totaalrenovaties, maar vele exposanten overtreffen jouw verwachtingen binnen hun specialisatie in dit domein. Met het oog op gezondheid wordt ons huis een thuis. Ontdek tijdens Bouwinnovatie wat deze toepassingen voor jouw woning kunnen betekenen.

Genotstuin

De tuin vormt het verlengstuk van ons interieur. Bij warme temperaturen installeren we ons graag op het terras en genieten we volop van onze tuin, gesetteld aan de barbecue. Een mooie afgewerkte tuin, in klassieke of in verwilderde stijl. Waar we tot rust kunnen komen of onze eigen groentjes kweken … Op Bouwinnovatie vind je volop inspiratie.

Elke dag Interessante infosessies

Zonwering, een zuivere lucht in huis, heerlijke warmte: ze dragen allemaal bij tot een aangename en gezonde woning.

WIN!

Traditiegetrouw zet Bouwinnovatie met enkele exposanten een wedstrijd op het getouw. Zo valt alweer een Ixina-keuken t.w.v. 12.500 euro (incl btw) te winnen. Deelnemen is de boodschap!

Praktisch

Plaats: Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

Data
vrijdag 18 januari, zaterdag 19 januari en zondag 20 januari 2019
vrijdag 25, zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019

Openingsuren
vrijdag 18 januari 13-21 uur
zaterdag 19 januari 10-19 uur
zondag 20 januari 10-19 uur
vrijdag 25 januari 13-23 uur > Nocturne! > Happy Hour vanaf 18 uur
zaterdag 26 januari 10-19 uur
zondag 27 januari 10-19 uur

Toegangsprijzen
Aan de kassa
volwassenen 10 euro (online ticket 8 euro!)
kinderen GRATIS tot 12 jaar!

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo