Bouwbedrijf [bau] uit Brasschaat focust op de essentie

  BE   16 maart 2017 Bron: comtext
Bouwbedrijf [bau] uit Brasschaat focust op de essentie
Walter Leyssens (links) & Gert Kerstens (rechts)
Gewapend met tonnen ervaring en kennis binnen de bouwsector sloeg Walter Leyssens onlangs een andere weg in op professioneel vlak. Met medevennoot Gert Kerstens stampte hij in Brasschaat het bouwbedrijf [bau] uit de grond. De naam weerspiegelt perfect de visie van deze nieuwkomer: een kern van bekwame medewerkers en een lichte structuur die uitsluitend focust op de essentie. Dit zorgt er onder meer voor dat bouwprojecten sneller en vlotter uitgevoerd worden.

Walter Leyssens werkte in totaal ruim 20 jaar voor diverse ondernemingen binnen de CFE-groep in binnen- en buitenland. In die periode klom hij op van assistent-projectleider tot algemeen directeur. De laatste jaren leidde hij Atro met zetel op de Campus Coppens in Brasschaat. Zijn ruime ervaring vanuit die verschillende functies zette Walter ertoe aan om zijn jongensdroom waar te maken en een eigen onderneming op te starten. Begin dit jaar stapte Gert Kerstens mee in de nv. Hij heeft zijn strepen verdiend met de realisatie van heel wat grote en vooral complexe projecten. [bau] biedt een antwoord op de vraag wat essentieel is bij bouwprojecten. Alle ballast gaat overboord.

Het verschil maken

“Het is van belang te weten waar je in de bouwsector moet op inzetten om het verschil te maken. Om rendabel te zijn, moet je kwaliteit afleveren, de afspraken nakomen en fouten vermijden. Met [bau] komen we daar toe dankzij onze kern van goede medewerkers. Iemand concentreert zich op het commerciële verhaal. Iemand anders focust zich op de administratie en het financiële luik. Ikzelf doe de calculaties en de aankopen, en neem de algemene leiding op mij. Gert is verantwoordelijk voor de uitvoering op de werf. Dit vormt de basis van waaruit we het bedrijf verder gaan uitbouwen”, legt Walter Leyssens uit.

“Verder moet je op de juiste onderaannemers en leveranciers beroep kunnen doen. Vanuit onze ervaring kennen we de juiste mensen. Bovendien werken we met een zo licht mogelijke structuur. Bij elke stap vragen we ons af of die werkelijk bijdraagt of ballast is. Investeren in materieel doen we enkel als die voor lange tijd bruikbaar is in de onderneming. De rest huren we. Een professionele aanpak is absoluut noodzakelijk. Bij [bau] is die gebaseerd op een degelijke voorbereiding, planning, coördinatie en controle in elke fase.”

Sneller klaar

[bau] richt zich op projecten van een bepaalde omzet (vanaf 2 miljoen euro). Dat gaat van ruwbouw tot algemene aannemingen voor zowel residentiële projecten, kantoren als assistentiewoningen en andere projecten in de zorgsector. Het 1ste project in opdracht van Matexi is momenteel in uitvoering. Op de site Eksterlaer in Deurne worden 16 huizen en 18 appartementen opgetrokken. De werken vorderen goed, in die mate zelfs dat het project aanzienlijk sneller klaar zal zijn. Verscheidene aanbestedingen lopen nog; 2 nieuwe projecten zitten in de pijplijn.

Walter Leyssens: “Door ons te focussen op de kern van de zaak verloopt het proces van uitvoering gestroomlijnd. Dat is voordelig voor [bau] én voor de klant. Onze betrokkenheid naar de klanten toe is groter. Onze duidelijke, herkenbare structuur leidt tot kortere beslissingstrajecten. De kortere uitvoeringstermijnen van de projecten zijn wellicht het meest concrete resultaat van onze visie en aanpak. Als jong bedrijf is [bau] naar mijn weten uniek in zijn soort. We realiseren middelgrote tot grote projecten sneller en vlotter en we garanderen daarbij een kwalitatieve uitvoering.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo