Nieuwbouw

Bouw van Hilton Hotel op Schiphol gestart

Afgelopen maandag is op Amsterdam Airport Schiphol de officiële start van de bouw van het nieuwe Hilton Hotel gevierd. De eerste van de in totaal 840 palen van het door Mecanoo ontworpen gebouw, ging de grond in. Het nieuwe pand, dat een project van Schiphol Real Estate is, vervangt het oude Hilton Hotel bij de luchthaven. Het krijgt een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton Hotel. Dit oude gebouw blijft in gebruik tot de nieuwbouw is opgeleverd.

Het kubusvormige gebouw van Mecanoo kenmerkt zich door afgeronde hoeken, ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het enorme atrium, met een plafondhoogte van 35 meter, fungeert als de lobby van het hotel. Vanuit het atrium zijn de etages met witte balustrades te bereiken. Hier zijn de 433 hotelkamers gesitueerd.

Naast de kamers worden er 23 vergaderzalen, een ballroom, een restaurant met bar, een lounge, een fitness en een spa gerealiseerd. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal. Het interieurontwerp is van Merkx+Girod en Hirsch Bedner Associates uit Londen.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant