Dossier Coronavirus / COVID-19

Bouw mag wel degelijk helemaal aan het werk blijven

  BE   2 november 2020 Bron: Confederatie Bouw
Bouw mag wel degelijk helemaal aan het werk blijven
De verstrengde maatregelen tegen het coronavirus die het overlegcomitť gisteren aankondigde, veranderen zo goed als niets voor de bouw, behalve dat telewerk verplicht wordt voor de bedienden uit onze sector. De info die twee Franstalige kranten vandaag meegeven, als zou de bouw enkel nog zou mogen optreden bij urgenties, is in ieder geval manifest fout.

De bouwsector mag haar activiteiten verder zetten, zo blijkt na het overlegcomitť van gisterenavond. ďLogischĒ, vindt Robert de MŻelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. ďBouwbedrijven en ondernemingen die openbare werken verrichten zijn cruciaal voor het economisch weefsel en de functionering van het land. Zij dragen bij tot de dagelijkse noden van de 11 miljoen Belgen, onder meer op het vlak van huisvesting, energie, water, telecommunicatie en zo meer.Ē

Bepaalde Franstalige kranten melden vandaag dat de bouwsector zich zou moeten beperken tot de dringende werkzaamheden en tussenkomsten, maar dat is pertinent onjuist, zo verzekert de Confederatie Bouw. Vanwaar die fout dan komt? In alle opeenvolgende MinisteriŽle Besluiten wordt er in de bijlage nog aangegeven wat het onderscheid is tussen essentiŽle en niet-essentiŽle sectoren, en daar staat nog vermeld dat de bouwsector een essentiŽle sector is, maar enkel voor de dringende werkzaamheden en tussenkomsten. Dat is ondertussen lang niet meer zo: binnen de bouw is dankzij de generieke gids en het afsluiten van een sectoraal protocol het onderscheid tussen essentiŽle en niet-essentiŽle diensten vervaagd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo