Interieur

Bouw de ultieme game-room!

Bouw de ultieme game-room!
Spelen is niet meer enkel voor kinderen. Nooit echt geweest, maar nu zijn mensen openlijk geeks en uiten hun individuele zelf. Een game-room, en dan al helemaal een op maat, is dan al snel de ideale volgende doe-het-zelf project die je thuis aangaat. Ga maar alvast dagdromen om je persoonlijke voorkeuren te bepalen. Hier zijn een aantal ideeën die je weleens een heel eind op weg zouden kunnen helpen.

Niet langer meer naar buiten moeten hoeven om naar het casino te gaan. Je kan een avondje glamour en spanning thuis organiseren. Zorg dat je de best betaalde online slots hebt uitgekozen. Een met multiplayers als optie komt dan goed uit als je vrienden wilt uitnodigen of als logees hebt. Je kunt nog eventueel het op een groot scherm doen afspelen. Je kunt er zelfs nog een cocktail set erbij halen en wat vrienden uitnodigen. Een bar is dan niet een gek idee, maar een cocktailhoek kan ook goed uitwerken.

Het is praktisch om de kamer onder te verdelen in onderdelen. De vele spellen die je er weleens in zou willen stoppen kunnen overweldigend zijn, en al snel ziet het er rommelig uit. Een ander nadeel is dat je misschien een aantal over het hoofd blijft zien. Kisten die op basis van categorie zijn onderverdeeld kunnen erg handig en sfeervol zijn. Antieke of vintage kisten kunnen erg populair zijn.

Evengoed kan het plezier met een groep mensen gaande houden als er een zithoek of een bank is. Mensen kunnen dan even uitrusten wanneer ze rustig hun drankje opdrinken terwijl ze eventueel met een ander bijkletsen of de mensen die nog spelen aanjuichen.

Vintage versies van spellen of vintage affiches aan de wand kunnen sfeer creëren. Net zo goed als meubels die een oud of klassiek gevoel geven. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de stijl van rond de jaren ‘40 of de wat speelsere stijlen met ronde vormen van de jaren ‘20, Hollywood Art Deco, en ‘50. Een pinball machine uit de jaren ‘50 met eventueel een jukebox uit dezelfde periode kan dan meteen een sfeer creëren dat je er nog extra zin in krijgt en leent zich goed voor feestjes. Vergeet niet de kleine details zoals cola uit de klassieke glazen flesjes in plaats van blikjes om het af te maken. Een andere stijl om aan te denken is de speakeasy. Deze drie zijn misschien wel de bekendste populaire stijlen, maar je kan natuurlijk ook jouw individualiteit specifieker uiten met superhelden uit de jaren ‘50 en ‘60 of zelfs Manga.

Niet iedereen heeft een huis met tien kamers waarvan een riant verandert kan worden tot een gameroom met alles erop en eraan. Een tafel waaraan je kan zitten met vrienden om bijvoorbeeld poker te spelen, evengoed als met het gezin board games te spelen. Wat dan wel goed uitkomt is dat de tafel kleiner en groter gemaakt kan worden. Het eerder genoemde grote scherm, dat voor online gokken of videogames gebruikt kan worden, kan de gameroom ook meteen tegelijkertijd de televisiekamer maken, wat de rest van het huis rustig houdt. Ook is het praktisch als de kamer evengoed een logeerkamer of een studeerkamer kan zijn. Sommige mensen gebruiken hun garage niet echt. Terwijl ze hun auto op de oprijlaan laten staan kunnen ze hun hart ophalen, autoraces spelen in de tot gameroom gedoopte garage.

Een garage kan natuurlijk mooi uitkijken op de tuin als het parallel aan de zijkant van het huis doorloopt naar achter. Een andere optie om meer een buiten gevoel te geven is een serre te laten bouwen die je voor alle spellen reserveert. Het kan zomers half open gegooid worden met een aantal spellen die verder in de tuin gedaan kunnen worden. De meubels kunnen dan makkelijk middenin staan om bij beide kanten betrokken te blijven.

Muziek is een goede combinatie met spellen. Muziek hoeft niet altijd van een playlist te komen. Je hebt dan niet een liveband ingehuurd, maar een kennisje of een familielid die zijn of haar muzikale talenten met de rest deelt op een avondje in de game-room. Een discobal past er dan goed bij. Sommigen zouden zelfs nog karaoke toevoegen.

Zodra je ruimte ervoor hebt is het een goede optie om je thuissituatie te verrijken. Mogelijkheden om het eigen te maken genoeg. Niet alleen een dak boven je hoofd met een bed erin, maar een eigen plek die je zelf helemaal inricht voor je mentale welzijn.

Ook interessant