Bouw Museum van de Toekomst in Dubai bereikt mijlpaal

25 januari 2018 Bron: BAM
Bouw Museum van de Toekomst in Dubai bereikt mijlpaal
Het Museum van de Toekomst is ontworpen door Killa Design en zal deels worden gebouwd met behulp van 3D-printtechnologie. BAM-medewerkers hebben bij de bouw van het Museum van de Toekomst in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, de mijlpaal bereikt van twee miljoen werkuren zonder ongeval-met-verzuim. Deze prestatie is mede bereikt door de enorme inzet van het gehele projectteam dat onvermoeibaar aandacht besteedt aan een ongevalsvrije bouwplaats. BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep actief buiten Europa, verwacht het museum medio 2019 op te leveren aan Meraas Holding. BAM International werkt voor dit project samen met BAM Ireland.

Het museum is een initiatief van HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de vice-president en eerste minister van de Verenigde Arabische Emiraten en Emir van Dubai. Het museum toont de toekomst van wetenschap, technologie en innovatie en is gesitueerd naast de Burj Khalifa, dat met 829 meter het hoogste gebouw ter wereld is. Het zal niet alleen een belangrijke toeristische trekpleister vormen, maar tevens ruimte bieden voor opleidingen en trainingen, presentaties en evenementen. Het museum zal een platform bieden voor het demonstreren en testen van de nieuwste uitvindingen en prototypes, van zowel start-ups als van gevestigde technologieconcerns. Het zal tevens faciliteiten voor het ontwikkelen van innovaties en ontwerpstudio’s bieden aan universiteiten, bedrijven en researchpartners.

BAM was verantwoordelijk voor beeldbepalende gebouwen, zoals het hoofdkantoor van de Co-operative Group in Manchester, het Havenhuis in Antwerpen, de Al Bidda kantoortoren in Doha (Qatar) en het hotel- en appartementencomplex Ibn Battuta Gate in Dubai. BAM Ireland bouwt momenteel in Dublin het grootste kinderziekenhuis van Europa.

BAM is sinds de jaren zeventig actief in het Midden-Oosten met de lokale dochteronderneming BAM Higgs & Hill LLC.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo