Nieuwbouw

Bouw B-tower Rotterdam mag worden hervat

Projectontwikkelaar MAB mag de bouw van de B-tower in hartje Rotterdam hervatten. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus donderdag in een brief aan de gemeenteraad. De bouw van de woontoren bij de Koopgoot lag sinds oktober stil, nadat een verdieping was ingestort.

Bouwvakkers waren op de dag van het incident aan het werk in het gebouw aan de Hennekijnstraat, toen de derde verdieping het begaf. De vloer stortte in tijdens het storten van beton. Het puin kwam op de onderliggende laag terecht, waardoor zes bouwvakkers gewond raakten, van wie er vijf werden opgenomen in het ziekenhuis.

De gemeente legde de bouw direct stil. De aannemer verklaarde dat de ondersteuningsconstructie het begaf. Het is nog onduidelijk waarom de versteviging bezweek.

In de afgelopen weken heeft de projectontwikkelaar een plan van aanpak ingediend. "Door alle partijen is hard gewerkt om de veiligheid voor de verdere afbouw te waarborgen’’, zo schrijft Karakus.

De gemeente blijft het bouwproject controleren, onder meer op de bouwveiligheid, de fundering en de constructie van het pand. Karakus stelt verder dat er op dit moment geen aanleiding is om te veronderstellen dat er sprake is van structurele tekortkomingen in de wijze van bouwen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant