Nieuwbouw

Toren in aanbouw Rotterdam deels ingestort

Donderdag is een deel van de in aanbouw zijnde B-Tower in het centrum van Rotterdam ingestort. Zes mensen zijn gewond geraakt, van wie vijf zwaar. De instorting is vermoedelijk veroorzaakt doordat een ondersteuning het begaf tijdens het storten van een betonnen vloer.
Dat meldt het ANP op basis van informatie van de politie en ontwikkelaar MAB Development.

De zaak wordt onderzocht door onder andere de arbeidsinspectie en de opdrachtgever zelf. “Wij betreuren het ten zeerste dat dit is gebeurd en hopen dat de verwondingen van de slachtoffers meevallen” aldus de woordvoerder.

De bouwvakkers die in het ziekenhuis zijn opgenomen hebben vooral botbreuken en bekkenfracturen. Ze werden geraakt door betonnen vloeren die naar beneden stortten. Dat gebeurde nadat er beton was gestort op een van de verdiepingen.

Het gebouw achter warenhuis De Bijenkorf is ontworpen door Wiel Arets Architects en moet zeventig meter worden.

Vermoedelijk is er iets misgegaan met de stempels die de vloer van de derde verdieping tijdelijk moesten ondersteunen. "Misschien waren ze te lang, waardoor ze als satéprikkers zijn weggeknikt’’, vertelt Karel Terwel, docent, constructief ontwerper en onderzoeker constructieve veiligheid bij de TU Delft.

Lees verder op Architectenweb.nl