Bosch FlexiClick biedt de vakman maximale flexibiliteit

12 oktober 2015 Bron: Grayling
Een krachtig accuschroefboormachinesysteem voor de vakman dat door vier verschillende opzetstukken bijna elke klus aankan ‒ dat is FlexiClick van Bosch. Het systeem bevat de accuschroefboormachine GSR 14,4 V-EC FC2 Professional of GSR 18 V-EC FC2 Professional evenals het passende boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk. Bovendien biedt Bosch als eerste fabrikant een boorhameropzetstuk. Dat maakt FlexiClick het meest veelzijdige accuschroefboormachinesysteem op de markt. De toepassingsmogelijkheden gaan van klassieke schroefklussen tot en met het boren in hout, metaal en zelfs beton. Daarnaast hebben de machine en het opzetstuk zeer compacte afmetingen. De vakman kan daardoor zeer flexibel en ook op moeilijk bereikbare plekken nauwkeurig werken. Voor keukeninstallateurs, meubelmakers en interieurontwerpers vergemakkelijkt dit het werk, aangezien zij vaak schroeven in randzones van kasten en muren moeten losdraaien of vastdraaien of boorgaten in krappe nissen moeten maken. Bosch FlexiClick is het enige systeem op de markt waarbij de opzetstukken tijdens het afstellen op de machine kunnen blijven zitten.

Een overzicht van het 5-in-1-systeem "FlexiClick"

 1. De accuschroefboormachines GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en GSR 18 V-EC FC2 Professional hebben een Hex-opname waarmee standaardbits kunnen worden gebruikt. Ze beschikken als enige schroevendraaiers van hun klasse over een bitvergrendeling en een universele interface met kleurcodering, waarop de verschillende opzetstukken kunnen worden aangebracht.

 2. Het boorhouderopzetstuk GFA FC2 Professional beschikt over een Auto-Lock-functie en neemt boren tot wel 13 millimeter op. Bovendien maakt het nauwkeurig boren op krappe plaatsen mogelijk. Inclusief boorhouderopzetstuk zijn beide accuschroefboormachines slechts 205 millimeter lang.

 3. Met het excenteropzetstuk GEA FC2 Professional kan exact en dicht bij de rand worden geschroefd. De gebruiker komt op een afstand van 11 millimeter van de rand. Er kunnen 16 werkposities worden ingesteld zonder dat het FlexiClick-opzetstuk hiervoor van de accuschroefboormachine gehaald hoeft te worden.

 4. Met het haaks opzetstuk GWA FC2 Professional kan de vakman ook comfortabel en nauwkeurig schroeven indraaien op plaatsen waar weinig ruimte is. Er kan om een hoek worden geschroefd en met een lengte van 95 millimeter is het opzetstuk zeer compact. Bovendien kan het haakse opzetstuk snel en eenvoudig in 16 verschillende posities worden vastgezet.

 5. Met het boorhameropzetstuk GHA FC2 Professional verandert de accuschroefboormachine in een krachtige SDS-plus-boorhamer met een slagenergie van 1 joule. Het daarvoor noodzakelijke hamermechanisme is in het boorhameropzetstuk geÔntegreerd. Daardoor kan men met de GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en de GSR 18 V-EC FC2 Professional in tegenstelling tot gewone klopboorschroevendraaiers zelfs moeiteloos in beton boren. De maximale boordiameter bedraagt tien millimeter. Met een lengte van slechts 270 millimeter (inclusief gemonteerd opzetstuk) zijn de machines aanzienlijk compacter dan gewone boorhamers.

Bosch FlexiClick

Met enkele handelingen veilig gekoppeld

Draaien, klikken en het zit vast. Het koppelen van de vier FlexiClick-opzetstukken aan de accuschroefboormachines gebeurt op dezelfde manier als de vakman gewend is van snelspanboorhouders. Gewoon het opzetstuk op de FlexiClick-interface zetten en dit tegen de klok in draaien. Meerdere klikken geven aan dat de beide componenten veilig aan elkaar zijn gekoppeld en dat het systeem klaar is voor gebruik.

Met het FlexiClick-systeem breidt Bosch zijn "dynamicseries" voor de vakman uit, een serie van zeer compacte machines met een lange accu-looptijd. Andere kenmerken van deze praktische en toch krachtige toestellen zijn het hoge toerental voor een snel resultaat en de korte acculaadtijd, die zo lang mogelijk onafgebroken werken mogelijk maakt.

De accuschroefboormachines GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en GSR 18 V-EC FC2 Professional in het FlexiClick-systeem zijn sinds mei 2015 in de volgende varianten bij de dealer verkrijgbaar:
 • met boorhouderopzetstuk, twee 4,0 Ah Lithium-Ion-accu's en snellaadapparaat voor respectievelijk 345,95 en 395,95 euro
 • met alle vier de opzetstukken ‒ boorhouder-, boorhamer-, excenter- en haaks opzetstuk ‒ evenals twee 4,0 Ah Lithium-Ion-accu's en snellaadapparaat voor respectievelijk 535,95 en 585,95 euro

De FlexiClick-systeemopzetstukken zijn ook los verkrijgbaar: per boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk elk 59,95 euro en het boorhameropzetstuk voor 99,95 euro.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo