Algemeen

Bos en Lommerplein weer bewoonbaar

De woningen op het Bos en Lommerplein in Amsterdam zijn weer bewoonbaar. Het stadsdeel Bos en Lommer maakte donderdag op zijn website bekend dat besloten is tot "het intrekken van het besluit tot de ontruiming en het opheffen van de onbewoonbaarverklaring van de woningen". Op 11 juli besloot de gemeente tot ontruiming van het complex wegens instortingsgevaar. De evacuatie behelsde 96 woningen, 27 winkels, een bibliotheek, de markt, het stadsdeelkantoor en een parkeergarage.

Noodverordening intrekken
Burgemeester Job Cohen zal vrijdag besluiten de noodverordening in te trekken. Hierdoor kunnen bewoners vrijdagochtend vanaf 8 uur weer terugkeren naar hun woningen, aldus een woordvoerder van het stadsdeel. Het plein zelf blijft voorlopig nog verboden terrein omdat daar nog bouwwerkzaamheden plaatsvinden voor de winkels. De bewoners kunnen hun huizen via de straatkant betreden. De winkels kunnen naar verwachting eind januari weer in gebruik worden genomen.

Rapport professor Kleinman
Het stadsdeel Bos en Lommer en de gemeente namen hun besluit naar aanleiding van een rapport van professor Kleinman van 20 december en de herstelwerkzaamheden aan het complex. Aannemer Hillen & Roosen heeft de gemeente deze week gemeld dat het herstel grotendeels gereed is. "Gelet hierop is het verantwoord het gebouwde weer in gebruik te nemen", aldus het besluit van het stadsbestuur.

Ook interessant


Build for Life