Algemeen

Bommelding bij Renson in Waregem (update)

De gebouwen van Renson in Waregem zijn deze morgen ontruimd na een bommelding. Op de website van Renson staat het volgende te lezen: `Er is een bommelding binnengekomen op onze bedrijfslocaties. Op dit moment zijn wij op geen enkele manier bereikbaar. Onze excuses hiervoor. We hebben nog geen informatie gekregen hoelang deze situatie zal duren maar hopen jullie zo spoedig mogelijk terug te woord te kunnen staan via telefoon, fax of email.`

Maandagmorgen om 7 u. 08 liet een anonieme beller de politie van Waregem weten, dat er zich in de gebouwen van Renson een bom bevond. De politie nam geen enkel risico, nam contact op met het bedrijf en liet de gebouwen aan de Maalbeekstraat en de Kalkhoevestraat onmiddellijk ontruimen. Alle arbeiders en bedienden werden meteen geëvacueerd en volgens het evacuatieplan op een veilige afstand van het bedrijf verzameld.

Er is ook een veiligheidszone ingsteld van 300 meter. Het verkeer wordt omgeleid, maar omdat Renson in een doodlopende straat ligt, is er weinig hinder. Commissaris Michaël Vanden Heede denkt dat het onderzoek tegen de middag afgerond kan worden. Na overleg met alle betrokken instanties zal beslist worden of het personeel weer aan de slag kan.

UPDATE: Er werden geen explosieven gevonden en rond de klok van elf uur werden de gebouwen door het parket vrijgegeven.

Renson is een bedrijf gespecialiseerd in onder meer ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen.

Ook interessant


Build for Life