Verbouwen

Gevel Renson Sunprotection-Screens werd gerenoveerd

De gevel van de kantoren en productieruimte van Renson Sunprotection-Screens aan de Kalkhoevestraat in Waregem steekt in een nieuw kleedje. De buitenzijde van het gebouw werd herschilderd en de gevelbekleding en zonwering werden vernieuwd en uitgebreid.

Toen Renson Sunprotection-Screens in 2008 van Vlamertinge (Ieper) naar Waregem verhuisde, werd het interieur van het gebouw aan de Kalkhoevestraat 45 volledig heringericht om te voldoen aan de behoeften van de nieuwe afdeling voor doekzonwering. De gevel van het gebouw bleef echter ongewijzigd. Daarom investeerde Renson dit jaar in de vernieuwing van de buitenzijde van het gebouw.

De vervanging van de bestaande lamellenwand op de hoek van de Kalkhoevestraat en de Flanders Fieldweg door een nieuwe, uitgebreidere (428 m²) gevelbekleding met Linius®-lamellen laat het gebouw meteen opvallen tussen de industriële gebouwen in de buurt. 17 windvaste screens type Fixscreen® en luifels met Sunclips®-lamellen boven de ramen houden de zonnestralen tegen vooraleer ze met het glas in contact komen en vermijden zo oververhitting in het gebouw. Binnenkort worden aan de binnenzijde nog 17 screens type Miniscreen® voorzien. Aan de ingang van het gebouw prijkt de nieuwe Algarve® terrasoverkapping met lamellendak. Verder werd de gevel volledig herschilderd in een combinatie van witte en donkere tinten. Kers op de taart is de nieuwe energiezuinige reclameverlichting.

Naast het gebouw, in de Flanders Fieldweg, bevindt zich trouwens het nieuwe Outdoor Demo-park, dat RENSON® recent opende voor de presentatie van zijn terrasoverkappingen.