Algemeen

Bloomframe® balkon gelanceerd

Bloomframe®, het innovatieve raamkozijn dat met één druk op de knop verandert in een balkon is inmiddels meer dan alleen een prototype. Het revolutionaire ontwerp, dat bekroond is met diverse prijzen, is in productie genomen en binnenkort te bewonderen bij u in de buurt. De eerste balkons worden momenteel geproduceerd voor een appartementencomplex in Arnhem.

De ontwerpers van het raamkozijn, het in Amsterdam gevestigde architectenbureau Hofman Dujardin, verwachten dat het Bloomframe® balkon op korte termijn een vertrouwd beeld zal zijn in de moderne stedelijke omgeving.

Volgens Michiel Hofman, een van de medeoprichters van het bureau, speelt het Bloomframe® balkon een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze steden. “Het stimuleert ons om opnieuw over onze leefomgeving na te denken en deze te verbeteren. Het Bloomframe® balkon kan bijdragen aan een hogere levenskwaliteit”.

Het Bloomframe® balkon creëert een bijzonder flexibele leefomgeving voor appartementen, kantoren en hotels: het ene moment is het een geïsoleerd raamkozijn, het andere moment een balkon, dat op slimme wijze ruimte toevoegt aan compacte interieurs.

Het unieke balkon dat ontwikkeld is door de Nederlandse producent Hurks geveltechniek, bestaat uit drie componenten: techniek, kozijn en elektronica. Hurks geveltechniek heeft met diverse externe specialisten en ingenieurs samengewerkt om de drie componenten op een subtiele wijze te integreren in één veilig gevelelement dat voldoet aan alle regelgeving.

Het Bloomframe® balkon wordt geleverd in verschillende afmetingen, kleuren en materialen en het is daarmee volledig aan te passen aan het gevelbeeld van een bestaand of nieuw gebouw. Het Bloomframe® balkon kan zowel in renovatie als in nieuwbouw projecten naadloos geïntegreerd worden.



Get Bloomed!

Beleef het Bloomframe® op de Batimat 2009 beurs in Parijs van 2 t/m 7 november, waar het revolutionaire balkon op de Kawneer stand te bezichtigen is.
Mocht Parijs te ver weg zijn, dan kunt u ons ook bezoeken tijdens het officiële openingsfeest in Veldhoven op 18 november in de Bloomframe® productiehal van Hurks.

Ondertussen kunt het Bloomframe® alvast virtueel ervaren op de website www.bloomframe.com.

Ook interessant


Build for Life