Buitenschrijnwerk

Bloomframe® balkon wint Wallpaper Design Award 2009

Het Bloomframe® balkon, ontworpen door Hofman Dujardin Architecten en ontwikkeld en geproduceerd door Hurks geveltechniek, is de winnaar van de prestigieuze Wallpaper* Design Award 2009 in de categorie Meest-levens-verbeterende product. Wallpaper* Magazine heeft voor de vijfde jaarlijkse design award een zeer gerenommeerde jury geselecteerd. De jury bestaande uit hip hop ster Kanye West, Pritzker prijs winnaar Jean Nouvel, mode icoon Ines de la Fressange, Australische top ontwerper Marc Newson, Britse productie ontwerper Sir Ken Adam en Yves Saint Laurent ontwerper Stefano Pilati hebben het innovatie Bloomframe® balkon als winnaar aangewezen.

Het jury rapport luidde als volgt:: ‘Ben je ooit achtervolgt door het gevoel volledig ingekaderd te zijn, dan biedt het Nederlandse concept ‘Bloomframe’ de oplossing. Het lijkt misschien in eerste instantie op een standaard zwart antraciet raamkozijn, maar met een druk op de knop, opent het raam zich als een bloem in de volle bloei, en transformeert het in een juweel van een balkon’ De runners up waren Tunes movie rentals van Apple, '110' koffer van Ross Lovegrove, 'S1' keuken van SieMatic en Eyelashes van Viktor & Rolf. De prijsuitreiking wordt gehouden op 22 januari 2009 in de Boucheron op de Place Vendôme in Parijs.

Markt introductie Bloomframe® balkon Nederland

In maart 2009 zal het Bloomframe® balkon op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. In 2007 werd het prototype van het Bloomframe® balkon gepresenteerd op de Bouwbeurs in Utrecht. Hurks geveltechniek heeft de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met diverse specialisten en ingenieurs om het prototype te transformeren naar een veilig en betaalbaar gevelelement. Het Bloomframe® balkon bestaat uit de drie componenten techniek, frames en elektronica. De Research & Development afdeling van Hurks geveltechniek heeft de drie componenten op een subtiele wijze geïntegreerd in één product.

Architecten hebben een grote vrijheid bij het ontwerp van Bloomframe® balkon. De afmeting, het materiaal en de kleur zijn flexibel en kunnen op verzoek worden aangepast. Het Bloomframe® balkon kan als een integraal onderdeel van een gevel worden ontworpen. De maximale netto breedte van de buitenruimte bedraagt 300 x 105 cm.

Presentatie Bloomframe® balkon op de Bouwbeurs 2009 Utrecht

Het Bloomframe® balkon wordt van 9 tot en met 14 februari gepresenteerd op de Bouwbeurs 2009 in Utrecht. Het originele prototype wordt getoond in Hal 1 stand A142 door Alcoa Architectuursystemen. Het Bloomframe® balkon, exclusief geproduceerd en verkocht door Hurks geveltechniek, wordt samengesteld uit speciaal ontwikkelde aluminium profielen van Alcoa Architectuursystemen. De Nederlandse vestiging van Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.

Ook interessant