Blauwhoed en AM geven startsein bouw Noorderkwartier in Amsterdam Noord

  NL   20 april 2018 Bron: Blauwhoed
Blauwhoed en AM geven startsein bouw Noorderkwartier in Amsterdam Noord
CZAN (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) is in Amsterdam Noord gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier. Deze eerste fase omvat 94 ruime gezinswoningen in diverse woonsferen, die compleet en comfortabel worden opgeleverd. De architectuur is rijk en aansprekend naar ontwerp van Ponec de Winter en LEVS architecten. Als alles naar verwachting verloopt, ontvangen de eerste kopers begin 2019 de sleutel.

Symbolische eerste paal

BAM Wonen realiseert de woningen. Om de start bouw officieel in te luiden, sloegen Coby van Berkum, voorzitter Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie stadsdeel Noord, Eltjo Bouwman, directeur Wonen van Blauwhoed, Wim Looijen, adjunct directeur van AM Noordwest en Klaartje Molthof, manager Commercie Noordwest van BAM Wonen, met één druk op de knop de symbolische eerste paal onder toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Blauwhoed en AM geven startsein bouw Noorderkwartier in Amsterdam Noord

Verschillende woonconcepten

De toekomstige bewoners hebben tijdens co-creatiesessies al vanaf het begin van de ontwikkeling meegedacht over de plannen. Hierdoor zijn verschillende woonconcepten ontstaan en uitgewerkt door Ponec de Winter en LEVS Architecten. Zo konden de kopers een huis vinden passend bij hun levensstijl en gezinssamenstelling. Alle 94 woningen zijn inmiddels verkocht.

Centrumgebied Amsterdam Noord

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS vanaf 22 juli aanstaande binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo