Nieuwbouw

Blauwestad gaat gewoon door

Het woonproject Blauwestad gaat gewoon door. Hoewel er weinig animo voor het project is bij toekomstige bewoners en toeristen, gaat de provincie Groningen gewoon door met de plannen. Een aantal kavels is al opgeleverd en als het aan de provincie ligt dan zijn in het jaar 2040 alle resterende kavels verkocht.

Daarmee gaat de provincie in tegen de conclusie van de Noordelijke Rekenkamer. De Rekenkamer velde in juli een hard oordeel met de bewering dat `Blauwestad vanaf het begin weinig kansrijk is geweest`. Volgens de Noordelijke Rekenkamer had `het geloof in het project en het wensdenken het zicht op de nuchtere rationaliteit belemmerd`. Voor een ander project, het project Wieringerrandmeer, was het einde verhaal, maar de provincie blijft wel in Blauwestad geloven. Ook de bewoners van de 20 paarse bakstenen huizen met zadeldaken die tot nu toe zijn opgeleverd geloven nog in het project.

Hoewel de grote ambities voor het project weliswaar wat getemperd zijn, is er nog steeds het geloof dat binnen enkele jaren in Blauwestad een park zal verrijzen met hazelaars, een speeltuin en pruimen-, peren- en appelbomen. Blauwestad bestaat uit vijf woongebieden, waarvan er een deels bewoond is.

Gebaseerd op: de Volkskrant

Ook interessant