Keukens

Biophilic design, de nieuwe interieur- en keukentrend

Biophilic design, de nieuwe interieur- en keukentrend
Nooit eerder is het belang van een thuis zo groot geweest. Door serieuze, externe bedreigingen verlangen we naar een leefruimte, ingericht als een persoonlijk en comfortabel toevluchtsoord, waar we ons helemaal kunnen ontspannen. En waar de connectiviteit met de natuurlijke omgeving duidelijk aanwezig is. Een leefomgeving die de natuur nabootst, heeft bovendien een positief effect op ons welzijn. Maak je op voor Biophilic Design, dé nieuwe interieur- en keukentrend!

Variabele verlichting voor een healing effect

Toen de pandemie toesloeg, werd meer dan ooit de aandacht gevestigd op gezonde leefomgevingen. Niet alleen in termen van hygiëne zoals lucht- en waterzuivering of antimicrobiële oppervlakken, maar ook van stemmingsbeïnvloeders, zoals bijvoorbeeld variabele verlichting. De keuken vervult als centrum van de woning een nog bredere functie dan voorheen. We koken en eten er niet alleen meermalen per dag, maar we werken er inmiddels ook fulltime, geven de kinderen er urenlang les en ontvangen er in onze vrij tijd ook nog vrienden en familie. Daarom willen we makkelijk kunnen schakelen van werkverlichting naar sfeerverlichting. Steeds vaker worden de keukens van SieMatic voorzien van verlichtingssystemen waarbij temperatuur en sterkte in verschillende zones van de leefruimte individueel kunnen worden ingesteld aan de hand van een op afstand bedienbare Touch-Sensor schakelaar. De ultieme zen-ervaring!

Siematic Biophilic design, de nieuwe interieur- en keukentrend

Texturen en patronen voor een biologische balans

Levendige muren, natuurlijke texturen, structuren en materialen hebben allemaal een positief effect op onze gezondheid. Dus dat de behoefte aan elementen om de natuur in je leefomgeving zoveel mogelijk te simuleren steeds groter wordt, is geen verrassing. Die biologische balans in je interieur en keuken kan op velerlei manieren worden bereikt. Denk naast natuurlijke materialen ook aan rustieke en organische vormen, texturen en patronen. Zo past SieMatic bijvoorbeeld prachtige houten wandpanelen toe in stijlvolle glazen kasten. En wat te denken van de ultieme tactiliteitsbeleving bij de greeploze SLX-collectie? Of kies eens voor een hoog aaibaarheidsgehalte met geborsteld metalen fronten.

Siematic Biophilic design, de nieuwe interieur- en keukentrend

Overal groen voor biophilic urbanism

Wij kunnen allemaal een bijdrage leveren aan het groener, kleuriger en geuriger maken van onze eigen leefomgeving. Biophilic urbanism realiseer je al door bijvoorbeeld een aantal veel benodigde kruiden in je keuken neer te zetten. Wanneer je dit naar buiten toe doortrekt – naar je balkon, je terras, je tuin of een gedeelde binnentuin – vergroen je niet alleen je eigen ruimte maar ook de omliggende omgeving. Met Biohilic design denk je dus niet meer op kleine schaal; het heeft een relevante impact op het leefklimaat van een groter geheel. En ook op de toekomst en cruciale toekomstgerichte topics, zoals temperatuurregulering.