Bette zet trend met ovaal vormige ligbaden

29 juli 2015 Bron: Innovatech
De Duitse designfabrikant Bette zet de trend met geëmailleerde ligbaden met een ovale organische vorm. De nieuwe serie heet BETTELUX OVAL. De geometrische vorm van de buitenzijden zijn dus nu zowel in de rechthoekige designstijl, alsook in ovale en natuurlijke vormen verkrijgbaar. Net als bij de rechthoekige serie BETTELUX is het design gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. U heeft de keus uit drie markante ligbaden en een omvangrijk assortiment wastafels. Elk badkamerobject heeft de typische Bette signatuur, die het bedrijf de reputatie van exclusiviteit en duurzaamheid heeft gegeven.

Dunne en unieke badrand van slechts 8 mm

Het model voor inbouw heeft prachtige vloeiende vormen, die zorgen voor een hoog comfort. Wat opvalt is de zeer dunne badrand van slechts 8 mm, zodat het bad nagenoeg vlak kan worden geïntegreerd. Om deze dikte technisch te produceren, was voor Bette een grote uitdaging. Want wat er ogenschijnlijk eenvoudig uitziet, is in de praktijk soms moeilijk te realiseren. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal in optima forma te krijgen, vereist een hoge mate van vakbekwaamheid en precisie. Dat is Bette als eerste fabrikant gelukt. Het zorgt ervoor dat Bette een onderscheidende design heeft. Dankzij de hoogwaardige productietechniek en de hoogwaardige materialen staal en emaille, zijn de ligbaden robuust en duurzaam, de consument geniet van jarenlang zorgeloos bad comfort.

Bette zet trend met ovaal vormige ligbaden

Bijpassende wastafels

In dezelfde designstijl levert Bette een uniek assortiment wastafels. De binnenzijde heeft geen hoeken en randen maar vloeiende vormen, waardoor het water op natuurlijke wijze naar de afvoer loopt. De wastafels zijn leverbaar als opbouw- en inbouwwaskommen voor meubelconsoles, en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in breedten van 600, 800 en 1.000 mm.

Bette zet trend met ovaal vormige ligbaden

Ecologisch gecertificeerd

De ecologische kwaliteit van BETTELUX OVAL is net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo