Algemeen

Betonsector luncht langer om uitblijven cao

Werknemers in de betonsector voeren vanaf volgende week actie. Onderhandelaar van FNV Bondgenoten Piet Janssen kondigde woensdag prikacties aan. "Werknemers lunchen volgende week waarschijnlijk een of twee uur in plaats van het toegestane halfuur", zegt Janssen.

Volgens Janssen lijkt dit een korte werkonderbreking "maar dat is best revolutionair in een sector waar nog nooit actie is gevoerd". Bij het uitblijven van een goede cao sluit Janssen niet uit dat werknemers volgende maand een hele dag gaan staken.

Cao-onderhandelingen
De cao-onderhandelingen met de werkgevers liepen twee weken geleden vast. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van drie procent en wil dat werkgevers doorbetalen bij ziekte. De werkgevers bieden ongeveer 2,5 procent loonsverhoging.

Acties
FNV Bondgenoten organiseert momenteel de acties met de werknemers bij betonbedrijven die actief zijn voor de bond. Janssen verwacht dat een paar duizend mensen het werk volgende week voor een of twee uur neerleggen.

Betonsector
In de betonsector werken achtduizend mensen. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten, vertegenwoordiger van werkgevers in de betonsector, was woensdag niet bereid tot commentaar.
Build for Life