Bedrijfsnieuws

Beter Bed sluit 5 matrassenwinkels in Vlaanderen

Alle filialen van Slaapgenoten en Matrassen Concord worden dit jaar nog gesloten. Beide ketens zijn eigendom van de Nederlandse beddenspecialist Beter Bed. Matrassen Concord telt vijf winkels in Vlaanderen. Door de beslissing verliezen vijf vaste krachten hun baan, verduidelijkt financieel directeur Bart Koops. Voorts worden de contracten van een reeks uitzendkrachten stopgezet. In totaal gaan meer dan 30 winkels dicht, voornamelijk in Nederland.

Beter Bed wil zich meer concentreren op de winkelformules Beter Bed en BeddenReus, dat is bekend gemaakt tijdens de presetatie van de jaarcijfers. Door de focus op de formules Beter Bed en BeddenReus hoopt het bedrijf de marktposities ervan verder te kunnen uitbouwen, zo stelt het woensdag. "We hebben vijf vestigingen van Beter Bed in België. We zijn van plan dat aantal uit te bouwen", aldus Koops.

Beter Bed zag zijn omzet vorig jaar met 10 procent dalen tot 357,4 miljoen euro. In België daalde de omzet met een kwart. De nettowinst zal naar verwachting met 43 procent dalen tot 8,2 miljoen euro.

Voor de reorganisatie is een eenmalige last genomen van 6,5 miljoen euro. Het concern beheerde eind vorig jaar in totaal 1.175 winkels.

Ook interessant


Build for Life