Betafence gaat grootste raffinaderij in Noorwegen beveiligen

10 juni 2015 Bron: vpr consult 1 680 keer gelezen
Betafence gaat grootste raffinaderij in Noorwegen beveiligen
Betafence heeft het upgradecontract voor de beveiliging van Mongstad, Statoil’s grootste raffinaderij in Noorwegen, binnengehaald. Na een intensieve aanbestedingsprocedure en een uitgebreide gezondheids-, veiligheids- en milieuaudit, werd het contract aan Betafence toegewezen. Als hoofdaannemer is Betafence verantwoordelijk voor het beheer van het volledige project. Dit omvat het vervangen van de bestaande omheining door 2,2 km Betafence hekwerk en bijhorende toegangscontrole.

De ruwe omgevingsfactoren in Noorwegen en het feit dat de site aan de kust gelegen is, zorgden voor een extra uitdaging. Daarom werd geopteerd voor een met Zincalu® beschermde draad, voorzien van een extra zware polyester coating. Deze oplossing biedt een superieure bescherming tegen corrosie en zorgt voor een opmerkelijke verlenging van de levensduur van de installatie.

Betafence staat verder ook in voor de volledige supply chain binnen het project en zal alle materialen aanleveren vanuit haar fabriek in Sheffield, UK. Gedurende een periode van 10 jaar zal Betafence ook de technische ondersteuning en het onderhoud van de installatie verzorgen.

“Betafence is succesvol geëvolueerd van een producent van hekwerk naar een volwaardige ontwikkelaar van ‘high security’ perimeteroplossingen voor de olie- en gasindustrie”, zegt Michele Volpi, CEO van Betafence. “We zijn trots op deze transformatie en op het feit dat we met onze project managementexpertise een echte meerwaarde kunnen leveren aan Statoil en haar raffinaderij in Mongstad”.

In samenwerking met de lokale onderaannemers Solheim Gjerdenett AS en Hansen & Eknes AS, werd het project opgestart in april 2015. Volgens planning zal het volledig afgewerkt zijn binnen 8 maanden.

Statoil is een internationale energiegroep die operationeel is in 36 landen. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Stavanger, Noorwegen en telt wereldwijd 23.000 medewerkers. In Mongstad is Statoil betrokken in een olieterminal, een olieraffinaderij, een gasbehandelingsfabriek, een gecombineerde warmte- en energiecentrale en een CO²- technologisch centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo