Bedrijfsnieuws

Betafence mag worden overgenomen door CVC

Het Belgische bedrijf Betafence, bekend van zijn afrasteringen, mag van de Europeese Commissie worden overgenomen door de Luxemburgse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De Commissie ziet in de transactie geen risico's voor concurrentieverstoring op de markt. In 2005 werd Betafence door Bekaert verkocht aan de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners. Die maakte eind november vorig jaar bekend haar volledige participatie van de hand te doen, waardoor CVC een ruime meerderheid van 90 procent van het kapitaal van Betafence gaat controleren. De rest van de aandelen blijft in handen van het management van Betafence.

Tien jaar geleden betaalde Gilde 281,5 miljoen euro voor een belang van bijna 90 procent in Betafence. Sindsdien werd al ongeveer 45 procent verkocht aan CVC, nu wordt de resterende 45 procent verkocht. Over de prijs van die transactie werd niets bekendgemaakt.

In november liet Betafence weten dat het management van Betafence niet alleen zijn aandelen behoudt, maar ook aan zet blijft. Voor het personeel verandert niets. "De transactie ondersteunt de versnelde groeistrategie van het bedrijf", zei de Italiaanse CEO Michele Volpi toen.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Gent, telt 1.500 medewerkers, heeft productievestigingen in acht landen en is volgens zijn eigen website wereldleider op vlak van omheiningen, toegangscontrole en detectiesystemen voor perimeterbeveiliging.

Ook interessant


Build for Life