Vastgoed

Bestuursploeg CIB Vlaanderen krijgt opnieuw het vertrouwen

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) verkoos gisteren een nieuwe Raad van Bestuur en een directiecomité voor de komende twee jaar. Onder het motto ‘wat goed is, moet behouden blijven’ kreeg de voormalige ploeg opnieuw het vertrouwen om de werking van de beroepsorganisatie van de Vlaamse vastgoedmakelaardij verder uit te rollen. “Gedurende twee jaar hebben we met een hele ploeg het beste van onszelf gegeven. Vandaag kunnen we dan ook alleen maar bijzonder tevreden zijn dat het bilan geapprecieerd wordt”, zegt voorzitter Kristien Berkein in naam van de hele bestuursploeg. “Maar laat het duidelijk zijn: hetgeen we de voorbije jaren gerealiseerd hebben, is het werk van een voltallige ploeg.”

CIB Vlaanderen zal doorgaan op de weg die het de voorbije jaren bewandeld heeft, zo stelt afgevaardigd bestuurder Jan Jassogne. Al zal er, zoals in elk goed draaiend bedrijf, constant geëvalueerd en bijgestuurd worden. “Zeker het laatste jaar heeft onze organisatie interessante keuzes gemaakt. Keuzes die soms voor discussies zorgden, maar eveneens keuzes die ons maken tot de organisatie die we vandaag zijn: een geloofwaardige speler met expertise en een open mind. In die geest willen we verder werken.”

CIB Vlaanderen blijft in dat opzicht ook kiezen voor een constructief verhaal. Berkein: “We hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan verschillende samenwerkingsverbanden, onder meer met de aanverwante beroepen. Daar stond maar één basisgedachte achter: samen sterk. Op die gedachte willen we verder bouwen. We zijn een partner voor iedereen die mee wil werken aan een constructief verhaal ten voordele van de sector en haar klanten.”

Ook dat zit vervat in de speerpunten voor de komende jaren. Zo zal er verder gewerkt worden aan het professionele imago van de vastgoedmakelaar. “Uiteraard blijven een gesprekspartner voor de overheid, maar we zullen ook richting consument trekken, die moet weten dat de sector meer dan ooit geprofessionaliseerd is.”

Ook interessant