Algemeen

Bestemmingsplan Amerikaanse ambassade goedgekeurd

De gemeenteraad van Wassenaar heeft in de nacht van maandag op dinsdag unaniem ingestemd met het bestemmingsplan van de nieuw te bouwen Amerikaanse ambassade. Fractievoorzitter Michiel Rahusen van coalitiepartij Wat Wassenaar Wil (WWW) heeft dit bekendgemaakt. De verhuizing van de ambassade van Den Haag naar buurgemeente Wassenaar staat gepland voor 2010.

In 2006 stemden de betrokken partijen - de gemeenten Den Haag en Wassenaar en de Verenigde Staten - al in met de verhuizing. De diplomatieke vesting wordt gebouwd op de hondenrenbaan bij Duindigt. De groene buffer die het gebied vormt blijft zoveel mogelijk intact en de sportclubs worden deels elders gehuisvest.

De ambassade huist nu nog in het centrum van Den Haag, maar veroorzaakt daar door alle veiligheidsmaatregelen veel overlast. Het was eerst de bedoeling dat de diplomatieke vestiging naar nieuwbouw in park Clingendael (ook op het grondgebied van Wassenaar) zou gaan. Dat riep echter veel protest op, waarna het plan van tafel werd geveegd.

Het totale ambassadeterrein is ongeveer vier hectare groot, waarvan circa tien procent bebouwd zal worden.

Ook interessant


Build for Life