Besparen op je energie rekening

21 mei 2021 Bron: Bouw & Wonen
Besparen op je energie rekening
Je kan op veel manieren besparen op je energierekening, door minder energie te gebruiken of te betalen voor je energie, ook kan je zorgen dat wat je gebruikt zo efficiŽnt mogelijk is. Hier krijg je een aantal tips voor.

Led verlichting

Dit weten de meeste mensen ondertussen wel, led lampen zijn efficiŽnter dan oude gloeilampen. Echter zie je vaak genoeg dat er wel ergens nog een gloeilamp hangt, buiten aan de gevel of ergens in de kamer waar je niet zoveel komt. Vervang ze een keer!

Oude apparaten

Die oude koelkast, vriezer, ga zo maar door. Nieuwe apparaten worden ontworpen om efficiŽnter te zijn in gebruik van energie, daarom is het slim om oude apparaten te vervangen. Maar wanneer ga je dat doen? Hier moet je de afweging maken, hoeveel energie ga ik besparen en wat bespaar ik daarmee op mijn rekening? Als dit genoeg is om binnen de gebruikstijd de investering van nieuwe apparaten terug te verdienen is het verstandig om deze aankoop te doen.

Besparen op je energie rekening

Overstappen van energieleverancier

Dit wordt natuurlijk al veel gedaan, maar het wordt nog vaak vergeten door dat je er niet vaak aan denkt. Daar is nu een handige service voor genaamd SwitchHero, hier hoef je alleen voor aan te melden en SwitchHero gaat voor jou op zoek naar een besparende deal. Je hoeft zelf alleen maar akkoord te geven op een deal die zij voor je klaar zetten, vervolgens zetten zij je over van leverancier. Lekker makkelijk dus, hoef je zelf niet meer bij na te denken.

Standby staan

Wist je dat apparaten die op standby staan nog steeds stroom gebruiken? Dit weten veel mensen niet, maar dat lampje onder de tv gebruikt ook gewoon stroom. Een makkelijke oplossing hiervoor is; een stekkerdoos met schakelaar. Ga je uit huis druk je gemakkelijk de schakelaar in plaats van dat je de stekker er weer uit moet trekken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo