Ben Weyts bezoekt de Recticel Insulation stand op Agribex

  BE   4 december 2019 Bron: Recticel Insulation
Ben Weyts bezoekt de Recticel Insulation stand op Agribex
Tom Verhaest, Business Development Manager Agri, geeft uitleg over Lumix isolatieplaten aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts
Agribex, de Internationale Beurs voor Akkerbouw, Veeteelt, Tuin en Groene Zones, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een uniek evenement waar landbouwers, loonwerkers, vertegenwoordigers van de toeleverende industrie, overheden, onderzoekers en groot publiek elkaar ontmoeten. Agribex vindt plaats in Brussels Expo van 3 tot 8 december 2019. Recticel Insulation is aanwezig in hal 3, stand 318.

Minister Ben Weyts bezocht de stand van Recticel Insulation en maakte kennis met de nieuwe Lumix isolatieplaten, ontworpen om het welzijn te verbeteren van pluimvee en varkens die binnen worden gehouden. Lumix werd ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende aandacht voor dierenwelzijn, met name in de biologische sector. Kippen zijn dieren die graag in de schaduw leven.

De uitdagingen van natuurlijk licht

Het lijdt geen twijfel dat dieren gedijen in natuurlijk licht. Maar in tegenstelling tot kunstlicht is het niveau van daglicht niet altijd gemakkelijk te regelen. Dit is vooral zo wanneer de isolatieplaten afgewerkt zijn met een witte reflecterende laag. Overmatige reflectie en verblinding veroorzaken stress bij dieren en ongewenst gedrag dat de kwaliteit van het vlees kan beÔnvloeden en ervoor kan zorgen dat ze minder eieren leggen. Uiteindelijk is dit slecht voor de reputatie en de winstgevendheid van de boerderij.

Gezond en stressvrij

Lumix is de eerste thermische isolatieplaat voor agrarische gebouwen met een speciaal ontworpen donkere bekleding die licht absorbeert in plaats van reflecteert. Het is de ideale keuze voor boeren die natuurlijke, gezonde en stressvrije omstandigheden willen creŽren voor hun vee. Lumix biedt uitstekende thermische prestaties voor een comfortabele stalomgeving. Het wordt geleverd in lange platen voor eenvoudige installatie bij hellende daken en zorgt voor een betere hygiŽne doordat het vogels en ongedierte ervan weerhoudt onder het dak te nestelen.

Kom het van dichtbij ontdekken

Kom, net als minister Ben Weyts, naar Agribex in Brussels Expo en bezoek Recticel Insulation in hal 3, stand 318. U krijgt de kans om Lumix geÔnstalleerd te zien en van onze experts te vernemen hoe het u kan helpen de leefomstandigheden voor uw dieren te optimaliseren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo