Dossier Batibouw

Belsolar stelt 'SolarBoy' voor op Batibouw 2016

  BE   28 januari 2016 Bron: Marquiz
Zonneboilers met thermische zonnecollectoren vormen al sinds jaar en dag de meest toegankelijke oplossing om te profiteren van de gratis energie van de zon en de ultieme manier om te genieten van Ďechtí groene warmte. Probleem is echter dat veel mensen niet weten wat een zonneboilerinstallatie precies inhoudt en dat het nog te vaak verward met zonnepanelen (PV-installaties). Vanaf Batibouw 2016 wil sectorassociatie Belsolar definitief komaf maken met deze misverstanden en zonneboilers bij een zo groot mogelijk publiek promoten door een uniek 3D-figuur voor te stellen die vanaf dat moment in alle communicatie zal worden gebruikt: de ĎSolarBoyí.

Om visueel erg duidelijk te maken wat een zonneboilerinstallatie precies is en om de verschillende promotieboodschappen rond zonneboilers steeds ťťn en het zelfde gezicht Ė lees ťťn en het zelfde lijfje - te geven, liet Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, een uniek 3D-figuurtje ontwikkelen: de ĎSolarBoyí.

De SolarBoy zal op de eerste dag van Batibouw voor professionelen (donderdag 25 februari) voorgesteld worden aan de pers tijdens een persconferentie van Belsolar. Annemie Turtelboom viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, FinanciŽn en Energie, zal er op dat moment de rol van doopmeter op zich nemen.

Daarna zal een levensechte SolarBoy in paleis 12 rondlopen en zullen in paleis 12, op de stand van alle deelnemende Belsolarleden - 14 firmaís in totaal - postkaarten uitgedeeld worden met de beeltenis van de SolarBoy die hen de weg wijst naar de website www.belsolar.be voor meer informatie.

De visual van de SolarBoy zal ook figureren op kleine banners op Facebook om er Facebookgebruikers warm te laten lopen voor zonneboilers en ze door te verwijzen naar www.belsolar.be.

Ten slotte krijgt SolarBoy ook een eigen Facebookpagina (www.facebook.com/SolarBoybyBelsolar) en zal hij steeds meer als gids fungeren op de www.belsolar.be-website om er alle informatie over de werking van een zonneboiler te geven, om uit te leggen wat de mogelijkheden van zonneboilerinstallaties zijn en om aan te tonen waarom kiezen voor groene warmte vandaag belangrijker is dan ooit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo