Interieur

Belisol en MASSarchitects geven Group Bruno nieuwe look

Belisol en MASSarchitects geven Group Bruno nieuwe look
Bij de vernieuwing van de Group Bruno shops en service stations slaan Belisol en de Hasseltse architect Massimo Pignanelli de handen in elkaar. “Ik wil onze klanten een eigentijdse beleving aanbieden, en dus moet je regelmatig voor vernieuwing gaan”, zegt CEO Bruno Giuliano. “Het concept van Belisol en Massimo zat er van in het begin pal op.” Belisol, marktleider in ramen en deuren voor de particuliere markt, levert zijn visitekaartje af voor de projectmarkt.

Ook voor tankstations bestaan er architecturale trends. De nieuwe service stations & shops van de Group Bruno zijn daarvan de exponent bij uitstek. Stijlvolle witte betonpanelen afgewisseld met donkere glaspartijen, die in niets nog doen denken aan de typische ‘prefab’ uit het verleden. Bruno Giuliano: “Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing, naar een betere en aangenamere service voor onze klanten. Zowel de uitstraling, het interieur als architectuur moeten met de tijd meegaan.”

Belisol en MASSarchitects geven Group Bruno nieuwe look

En dat was een kolfje naar de hand van MASSarchitects uit Hasselt. Zaakvoerder-architect Massimo Pignanelli: “We hertekenen de ongeïnspireerde, ‘platte dozen’ van vroeger op een moderne, uitnodigende manier. Daarin spelen de ramen een prominente rol.” De grote glasvlakken springen inderdaad meteen in het oog en zorgen voor een strakke en tegelijk sfeervolle uitstraling. Bovendien valt op dat het glasvlak niet onderbroken wordt door stijlen.

“Een speciale techniek waarbij we het glas verlijmen”, zegt Frederik Alen van Belisol Hasselt. “Om de windbelasting te doorstaan is het glas dikker en maken we gebruik van uitzonderlijk sterke lijm. We hebben een concept gevonden dat goed werkt voor productie puur volgens plan, we kunnen immers niets opmeten. Voor een raam van 7 meter breed is dat echt wel een huzarenstukje.”

Belisol en MASSarchitects geven Group Bruno nieuwe look

CEO Bruno Giuliano bevestigt dat “de samenwerking bijzonder voorspoedig is verlopen, met een feilloze oplevering en timing.” Ook architect Massimo beaamt. “Retailarchitectuur’ stelt je altijd voor speciale uitdagingen op het vlak van timing en budget. Door de vlotte dialoog met Belisol, de bouwheer, de aannemer Ivo Gijbels en zijn onderaannemers hebben we het allemaal perfect op spoor kunnen houden.”

Of er nog projecten op stapel staan? Bruno Giuliano: “Dit concept wérkt, maar het zal nooit helemaal hetzelfde zijn. Dat is afhankelijk van de beschikbare plaats en veel andere factoren. Maar dat past dan weer perfect in onze visie van continu vernieuwen, en daarvoor zullen we zeker met dezelfde partners in zee gaan.” Voor Belisol, is het de derde keer dat ze een nieuwe Bruno shop mee vormgeven, zowel op het vlak van beglazing als duurzame energie. Op het dak leveren zonnepanelen de nodige elektriciteit voor de uitbating van de shop.

Ook interessant