Keukens

Belgische vrouwelijke top-chefs kiezen thuis voor KitchenAid

KitchenAid België is definitief uit de startblokken. Nu ook de grote huishoudtoestellen beschikbaar zijn, treedt het merk voor het eerst in zijn totaliteit naar buiten: fooddesigner van de Brusselse Food & Wine Academy Christelle Verheyden en meesterchef van het Antwerpse Pazzo Ingrid Neven scharen zich volledig achter het ‘Kitchen for cooks’-thuisconcept van KitchenAid. Een concept waar vooral vrouwen zich in vinden. ´Kookfanaten´ kunnen vanaf nu hun passie voor koken thuis combineren met het gebruiksgemak, de professionele prestaties en de elegantie van de KitchenAid-keukenapparatuur.

Het Amerikaanse topmerk KitchenAid is al decennialang wereldwijd een zeer gewaardeerd (cult)merk. Sinds de introductie van de Stand Mixer – of beter gezegd de keukenrobot – wordt KitchenAid aanbevolen en gebruikt door vele topkoks. Vanaf vandaag biedt KitchenAid in België een totaalconcept voor de keuken. Het gamma beslaat keukenapparatuur voor de moderne thuiskok die thuis gasten verwent en daarbij graag werkt met topmateriaal.

Het is algemeen geweten dat mannen bij de ontvangst van gasten in de keuken durven staan, maar toch zijn het vrouwen die de dagelijkse rol hoofdzakelijk op zich nemen. “Het KitchenAid gamma is dan ook volledig afgestemd op de wensen van de vrouw. Ons gamma helpt voedsel te bewaren, voor te bereiden, klaar te maken en warm te houden op een gebruiksvriendelijke en professionele wijze. Dat net twee vrouwelijke Belgische chef-koks achter ons assortiment staan voor thuisgebruik, biedt ons ruggengraat”, zegt Dirk-Jan Kempenaers, Sales & Marketing Manager KitchenAid MDA Benelux.

De stijlvolle Food & Wine Academy (FAWA) in Brussel, waar foodies terechtkunnen voor kook- en wijnworkshops, is de allereerste volledig met KitchenAid-apparatuur uitgeruste keuken van België. “Passie voor gastronomie en aangepaste wijnen vormt de kern van ons concept. Zo streven we, net zoals KitchenAid, naar creatieve kooksessies die uitmonden in een geslaagd etentje. Iedereen die op zoek is naar creativiteit en precisie in het kookspel, kan met KitchenAid de professionele keuken evenaren. Vandaar dat onze keukens uitsluitend ermee zijn uitgerust”,aldus fooddesigner Christelle Verheyden van FAWA.

Chef-kok Ingrid Neven van wijnrestaurant Pazzo in Antwerpen beaamt: “Verbluffend hoe de smaak van de gerechten die ik – letterlijk- klaarstoom in de KitchenAid Duo-stoomoven haast niet afwijkt van de gerechten die ik dagelijks bereid in de professionele oven. Inspiratie voor nieuwe recepten doe je vanzelf op: je hoeft de toestellen maar aan te kijken en de ideeën komen vanzelf. De stoomoven inspireerde mij bijvoorbeeld voor panko met gekorste zalm¬filet, risotto met jonge ui, gepekelde gember en wasabi.”

Belgische website online
Op www.kitchenaid.be is er een pak informatie te vinden: productinfo natuurlijk, maar het loont zeker ook de moeite een kijkje te nemen in de ‘Fijnproeverstudio’, met allerhande literatuur, tips voor gastronomische bestemmingen en binnenkort ook met nieuwe recepten van Ingrid en Christelle, in beide landstalen.

De recepten zullen terug te vinden zijn op de site, maar ook in een handig meeneemformaat bij de verdelers. Welke dat zijn, kan je te weten komen via het gratis oproepnummer (00800 38104026) of binnenkort online. De lijst bestaat uit verkooppunten die exclusiviteit genieten, KitchenAid wil immers garanderen dat zijn grote toestellen aangeboden worden door professionals met kennis van zaken én een uitstekende service.

Ingrid en Christelle
Chef-kok Ingrid Neven creëert in wijnrestaurant Pazzo in Antwerpen (Italiaans voor ‘prettig gestoord’) eigen gerechten met de hele wereld als inspiratiebron: van Aziatische over mediterrane invloeden tot creatieve combinaties daarvan. De pure ingrediënten harmoniëren smakelijk met de intrigerende wijnkaart van eigenaar en wijnkampioen William Wouters. www.pazzo.be

De Food & Wine Academy (FAWA) werd in het leven geroepen door sommelier Eric Boschman en fooddesigner Christelle Verheyden, met als doel hun liefde en passie voor gastronomie en wijn uit te dragen. In deze stijlvolle locatie in Brussel organiseren zij zowel kookworkshops als oenologiecursussen over de passende combinatie van wijn en gerechten. Maar ook voor een cursus ‘Hoe trakteer ik mijn gasten op een geslaagd etentje?’ kan je er terecht. www.fawa.be.